Начало История на медицината Обучение на Чарлз Бест

Обучение на Чарлз Бест

От 10.12.1916г. до 31.03.1978г.

Обучение на Чарлз Бест - изображение

Чарлз Хърбърт Бест е роден на 27-ми февруари 1899 г. в Уест Пембрук, окръг Вашингтон, щата Мейн. Неговите родители са Луела Фишър и Хърбърт Бест.

Бест завършва бакалавърската си степен по изкуства в Университета в Торонто през 1916 г., но прекъсва следването си да се присъедини към канадската армия. Участва в Първата световна война като част от втори канадски танков батальон на канадската армия. Въобновява обучението си след войната и се присъединява отново към Университета в Торонто. През 1921 г. Чарлз Бест навършва 22 години, изучавайки физиология и биохимия. Има планове да придобие медицинско образование, а през 1929 г. става професор по физиология в университета на Торонто.

По време на Втората световна война, канадският медик придобива популярност, създавайки програма за осигуряването и използването на сух човешки серум, изолиран от кръв.
В късните си години той е съветник на комитета по медицински изследвания на Организацията на Обединените Нации (ООН) към Световната Здравна Организация (СЗО).

През 1924 г. Бест се жени за Маргарет Хупър Махън в Торонто. Имат двама сина, единият от които д-р Хенри Бест става уважаван историк, а по-късно и декан на лаурентинския университет в Съдбъри, Онтарио.
През 1948 година Бест е избран за почетен член на Американската академия на науките и изкуствата.

Статията е част от историята на:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

ЛичностиОбразованиеЛайфстайлНовиниСпециалистиЛюбопитноОрганизацииЗаведенияНормативни актовеЗдравни съветиТестовеГеографияСнимкиСоциални грижиПсихологияАнкетиКлинични пътекиАлтернативна медицинаНаправления в медицинатаПроизводителиСпортОткритияБотаникаЛечения