Начало История на медицината Историческо развитие на тампоните в САЩ през 1980 година

Историческо развитие на тампоните в САЩ през 1980 година

От 1980г.

Историческо развитие на тампоните в САЩ през 1980 година - изображение

Глава 9 от Американския федерален закон за храните, лекарствата и козметиката е класирал на устройствата, пособията, храните и лекарствата, предназначени за хуманна употреба.

През 1980 година в Америка менструалните тампони били класифицирани като медицински консумативи от II клас. По определение ароматизираните менструални тампони се дефинирали като пособия, изработени от целулозни или синтетичен материали, който се поставят във вагината и се използват за абсорбиране на менструално кръвотечение или вагинално течение. На етикета се споменавало задължително дали тампоните са ароматизирани, обработвани ли са с антимикробни агенти, пробиотици, или не.

Контролът упражняван от споменатата по-горе институция е изключително важен за историческото развитие на тампоните, тъй като единствено така медицинските консумативи гарантирали за определено нива на безопасност, ефективност и превенция срещу заболяването синдром на токсичния шок.

Менструалните тампони, класифицирани като медицински консумативи от II клас подлежали на "специални проверки" на качеството. Ако американската администрация по храните и лекарствата бъдела сезирана или откриела потенциален риск за здравето на потребителите, тя можела да изиска "обнародването на стандартите за изпълнение, наблюдение над пациентските регистри, разработване и разпространение на препоръки”, осигуряващи високото качество на медицинските изделия.

Статията е част от историята на:

5.0, 1 глас

БИБЛИОГРАФИЯ

http://dash.harvard.edu/bitstream/handle/1/8852185/Kohen.pdf?sequence=1

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

ИсторияЗдравни съветиЛюбопитноСнимкиЛайфстайлНовиниСпортСоциални грижиПроизводителиХранене при...Алт. медицинаФизиологияПсихологияБотаникаТестовеЛеченияАнкетиНормативни актове