Начало История на медицината Лесбианизъм в САЩ от 1600 година до 1899 година

Лесбианизъм в САЩ от 1600 година до 1899 година

От 1636г.

Лесбианизъм в САЩ от 1600 година до 1899 година - изображение

Закони, забраняващи лесбианизма са предлагани многократно, но обикновено не биват приети или не се прилагат в началото на американската история. През 1636 година, Джон Котън предлага закон, който причислява сексуалните отношения между две жени (или двама мъже) за углавно престъпление, но законът не е приет. През 1779 година, Томас Джеферсън, предлага закон, в който се посочва, че: "Всеки, който е признат за виновен за изнасилване, полигамия или содомия с мъж или жена, се наказва”, но той също не се приема. Въпреки това, през 1649 година в колонията Плимут, Сара Норман и Мери Хамън биват преследвани за "похотливо поведение помежду си". Процесът срещу тях е единственият известен случай, при който жени получават наказание за сексуални взаимоотношения помежду си в Северна Америка през 17-ти век.

През 19-ти век лесбийките биват приети единствено ако крият своята сексуална ориентация и се предполага, че са просто приятели с техните партньори. Терминът, описващ интимни отношения между жени е "Бостънски брак" и се използва за връзка между две неомъжени жени, които обикновено са финансово независими и често споделят общ дом. Обществото приема без въпроси подобни взаимоотношения, счита ги за "безполови". Известни жени, живеещи в Бостънски брак са Сара Джут и Ани Фиълдс, както и Джейн Адамс и Мери Смит. Въпреки това, през 19 век откритите хомосексуални отношения се смятат за психично заболяване. Считаните за психично болни често са принуждавани да сключат насилствени бракове, а институционализираните жени нерядко били обекти на сексуално насилие, действало убеждението, че "сексуалните срещи" с мъже биха могли да ги "излекуват".

Статията е част от историята на:

5.0, 1 глас

БИБЛИОГРАФИЯ

1. http://en.wikipedia.org/wiki/History_of_lesbianism_in_the_United_States

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

ГеографияНаправления в медицинатаЛайфстайлЛюбопитноНовиниСнимкиПсихологияАнкетиИнтервютаАлтернативна медицинаХранене при...ЛеченияЗдравни съветиОрганизацииСпортСоциални грижиСпециалистиЗаведенияНормативни актовеТестовеБотаникаОбразованиеРецептиКомпании и организацииОткритияЛичности