Начало История на медицината Откритие на първите останки от Хомо флоренсис

Откритие на първите останки от Хомо флоренсис

От 2004г.

Откритие на първите останки от Хомо флоренсис - изображение

Открити през 2004 г. на остров Флорес в Индонезия, фосилизираните останки на хоминида, останал известен за историята на човешката еволюция с името Флоренски човек или "Хобит" все още е предмет на научни спорове. Дали индивидите открити в пещерата "Ланг Буа" евентуално принадлежат към вида Хомо флоренсис, или са Хомо еректус с джуджешки ръст или отделни заболели индивиди от вида Хомо сапиенс.

Находката на Хомо флоренсис, направена на дълбочина Шест метра в седиментните варовикови скали на пещерата "Ланг Буа" се състои от череп, челюст, тазова кост, кости от краката на женски индивид, наречен "Малката флореска дама". Според изследователи от Университета на Нова Англия в Армидейл и Индонезийския център за археология Малката флореска дама е представител на новоидентифицирания човешки прародител, наречен Хомо флоренсис или Флоренски човек. Радиовъглеродно изследване на костите сочи, че артефактът е на 18 хиляди години. Костите не са във вид на вкаменелости.

Любопитен е фактът, че различните представители на човешкия вид са живели заедно до преди около 18 хиляди години, дълго време след като Хомо хабилис, Хомо еректус и неандерталците са измрели. За това свидетелства възстановената от учените ДНК.

0.0, 0 гласа

БИБЛИОГРАФИЯ

1. http://archaeology.about.com/od/humanorigins/a/flores.htm

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

Направления в медицинатаЛюбопитноЛайфстайлАнкетиНовиниПсихологияСнимкиЗдравни съветиРецептиСоциални грижиОрганизацииЛичностиНормативни актовеХранене при...Клинични пътекиСпортЛечения