Начало История на медицината Петгодишната Лина Медина, която става най-младата майка в света

Петгодишната Лина Медина, която става най-младата майка в света

От 1939г. до 1939г.

Петгодишната Лина Медина, която става най-младата майка в света - изображение

През 1939-та година родителите на Лина Медина започват да подозират, че нещо не е наред с рожбата им. Първоначално детето е съвсем нормално, но някъде в края на предишната година започва да качва рязко килограми, а коремът му се набъбва неестествено. Затова живеещите в планинските райони на Перу суеверни овчари решават, че Лина страда от някаква прокоба, която издува стомаха на момичето.

Родителите водят дъщеря си при най-близкия лекар, намиращ се в градчето Писко. Д-р Джералдо Лозада, практикуващия в селището медик, първоначално решава, че тежкото подуване е следствие от тумор в коремната област. След няколко прегледа обаче лекарят стига до много неочаквано заключение - петгодишната му пациентка е бременна. Подозренията на медика се потвърждават, когато преслушва със стетоскоп корема на момичето и успява да чуе втори сърдечен пулс, идващ от областта на матката.

Лина Медина като възрастнаД-р Лозада е изключително изненадат от откритието си и отпътува с детето в столицата на Перу - Лима. Там той моли колегите си да потвърдят чрез нови изследвания бременността на малката Лина. Разбира се, тамошните медици са силно заинтригувани от аномалията и момичето е настанено в една от столичните болници. Там тя минава през множество изследвания, снимане с рентген и гинекологични тестове. Резултатите са категорични - Лина носи в себе си плод, който е на седем месеца. Това я прави най-младата бременна жена в писмената човешка история.

На 14 май Лина Медина се вписва още един път в историята, ставайки най-младата майка в света. Тя ражда с цезарово сечение, тъй като тазът й, както и влагалището й не са достатъчно развити. Въпреки това момичето дава живот на здраво бебе, тежащо 2 килограма. То е кръстено Джералдо и е поверено на неговите баба и дядо - родителите на малолетната му майка. Новороденото носи името на открилия случая лекар - д-р Лозада.

Разбира се, на младото семейство не е позволено да се прибере веднага в родния си дом. Лина минава през нови прегледи, които се опитват да установят как е забременяла и защо това е възможно. Оказва се, че момичето страда от рядко генетично изменение, наречено преждевременен пубертет. При това заболяване, засягащо по-често децата от женски пол, организмът достига до полова зрялост много по-рано от обичайното. Затова най-младата майка в света е имала месечен цикъл на 3 години, а на 4 се е сдобила с оформени женски гърди. След раждането започват да се проявяват и други вторични полови белези, както и необичайни активно костно нарастване.

Лина Медина със сина сиПо-мистериозната и по-неприятна част е кой е бащата на малкия Джералдо. Независимо от медицинското състояние на Лина, за да зачене е необходим полов акт. Първоначално полицаите обвиняват бащата на момичето в умишлена педофилия и инцест. Семейството обаче отрича тези ужасни обвинения и скоро това предположение отпада поради липса на доказателства. Самото дете е разпитвано неколкократно, но не успява да даде адекватен отговор.

От сглобения от най-различни показания разказ се смята, че момичето е станало жертва на нездравите апетити на участниците в планински езически ритуал, практикуван в родните й земи. По време на ужасната церемония някои хора изпадат в изблици на животински емоции и често се случват побои, нападения и дори изнасилвания. Тази версия не е потвърдена от нито един член на семейство Медина.

Според лекарите психиката на Лина не пострадва по никакъв начин. Те дори установяват, че след раждането тя предпочита да си играе с играчките си, а не да се занимава със сина си. Семейството решава да каже на Джералдо, че е брат на Лина, а не нейно дете. Той научава истината едва когато е на 10 години.

Редактор: Георги Динев

2.0, 4 гласа

БИБЛИОГРАФИЯ

Източник: allthatsinteresting.com

Снимки: http://www.elmundo.es

http://2il.org/lina-medina-today

www.pinterest.com

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

ГеографияНовиниЛайфстайлЛюбопитноСнимкиСпортСоциални грижиПсихологияЗдравни съветиАнкетиХранене при...