Начало История на медицината Прилики на Хомо еректус таутавеленсис с други видове хоминиди

Прилики на Хомо еректус таутавеленсис с други видове хоминиди

От 1964г.

Прилики на Хомо еректус таутавеленсис с други видове хоминиди - изображение

Таутавеленскикият човек (Хомо еректус таутавеленсис) е предлагаем подвид на вида Хомо еректус. Останки от него са открити в пещерата Араго в Тутавел, фанция. Фосилите са от около 450 000 годишни. Разкопките, предшестващи откритието са започнали през 1964 г.

Първите фосили, които са открити там са от животински кости, за които се предполага че са доста стари. До тях били намерени и инструменти, изработени от древни предшественици на хората. На находката се натъкнал Жан Абелане през 1968 година. Артефактите включвали скелетни останки от два хоминида. Едните кости са от женски индивид на около 40 години, а другите от мъжки хоминид на около 20 години. Всички вкаменелости от Араго били намерени от Хенри и Мари-Антоанет де Лъмли и сега се намират в Института по хуманна палеонтология в Париж.

Костите от женския индивид, наречен Араго II включват почти пълна челюст и шест зъба. Мъжкият череп е с плоска форма, скосено чело с добре развити надочни дъги, широко лице с почти правоъгълни очни кухини. Вместимостта на черепната кухина е с обем от 1150 cm2. Останалата част от скелета е реконструирана благодарение на 75 фосилни останки и отливки от вкаменелости намерени в други области. Приблизителната височина на хоминида била около 1,65 м.

В сравнение с костите от Хомо еректус, намерени в Северна Африка и Китай, Х. еректус тутавеленсис е с черти, които са по-близки до тези на Хомо сапиенс. По този начин образуват морфологично отделен група, заедно с другите хоминиди от Европейския континент. Те имат и някои характеристики, близки до неандерталците.

0.0, 0 гласа

БИБЛИОГРАФИЯ

http://en.wikipedia.org/wiki/Tautavel_Man

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

Направления в медицинатаЛюбопитноЛайфстайлСнимкиРецептиНовиниПсихологияПроизводителиОрганизацииАнкетиЗдравни съветиСоциални грижиЛичностиНормативни актовеКлинични пътекиХранене при...СпортЛечения