Начало История на медицината Хомо цепранензис като част от човешката еволюция

Хомо цепранензис като част от човешката еволюция

От 1994г.

Хомо цепранензис като част от човешката еволюция - изображение

Хомо цепранензис (Homo cepranensis) е името на изчезнал хоминид, част от рода Хора. Учените са открили само кости, образуващи черепния покрив и поради тази причина се знае много малко за вида. Находката е направена през 1994 г. от археолога Итало Бидиту, който я нарекъл с името „Цепрански човек”, на името на град в провинция Фрозиноне, разположен на 89 км югоизточно от Рим, Италия.

Възрастта на фосилите е около 350 000-500,000 години. Черепните характеристики на костите изглеждат гранични за дзва вида хоминиди – Хомо еректус и Хомо хайделбергензис, които се разселили в цяла Европа от Африка. Любопитно проучване от 2011 сочи, че Хомо цепранензис е произоходил от Неандерталския човек. За съжаление до този момент се издирват още фосили от вида, които да разкрият повече информация, запълваща празнините в историята на човешката еволюция.

0.0, 0 гласа

БИБЛИОГРАФИЯ

1. http://en.wikipedia.org/wiki/Homo_cepranensis

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

Направления в медицинатаЛюбопитноЛайфстайлСнимкиРецептиНовиниАнкетиЗдравни съветиПсихологияОрганизацииСоциални грижиЛичностиНормативни актовеКлинични пътекиХранене при...СпортЛечения