Начало История на медицината Английска служба за консултации по време на бременността (BPAS)

Английска служба за консултации по време на бременността (BPAS)

От 1968г.

Английска служба за консултации по време на бременността (BPAS) - изображение

Английската служба за консултации по време на бременността (British Pregnancy Advisory Service - BPAS) е британска благотворителна организация, чиято цел е да заяви своята подкрепа относно репродуктивния избор, осигурявайки висококачествени и достъпни услуги за предотвратяване или слагане на край на бременност чрез аборт или с противозачатъчни средства.
BPAS е основана през 1968 г. в Бирмингам като част от "Birmingham Pregnancy Advisory Service". От деня, в който Закона за аборта влиза в сила на 27 април 1968 г. първите пациенти имали възможност да получат консултации от  д-р Мартин Коул, председател на  организацията. По това време пациентите трябвало да пътуват до Лондон за прекратяване на бременността, а клиниката отваря врани в Бирмингам 18 месеца след приемане на закона.
В допълнение на манипулацията, гарантираща осъществяването на аборт, която се изпълнява в клиниката се появяват и над 40 центрове в Англия, Уелс и Шотландия, където може да се извърши вазектомия, стерилизация и да се предоставят лекарства за спешна контрацепция.
До началото на 2011 година BPAS натрупва значителен медиен интерес. Впоследствие организацията започва да търси съдействие в съгласие със заложеното в Закона за аборта от Върховния съд. Организацията иска да се даде възможност на жените да ползват втори вид лекарство, прилагащо се след аборт в собствените домове на пациентките. BPAS твърди, че такава промяна би уеднаквила най-добрата клинична английска практика с тази на страни като САЩ, Швеция и Франция, а това би подобрило драстично опита при лечение на ранните медицински аборти. Съдиите в този случай обаче не приели предложението за "третиране", на BPAS.
През 2008 BPAS, заедно с други организации от "Voice for Choice network" призовават за подобрения в закона за абортите по време на парламентарен дебат. Правителството прекъсва обсъждането на законопроекта.
От началото на 1980 BPAS извършва лечение на безплодие чрез донорно осеменяване с помощта на сперматозоиди, които са дарени в желаното време за осеменяване. Обикновено много от пациентите на PAS (Pregnancy Advisory Service) били самотни жени или лесбийки, живеещи на семейни начала. Недискриминационната политика на организацията по отношение на донорите и реципиентите на полови клетки довежда до противоречия през 1991 г., когато жена на четиридесет години, която съобщила преди извършване на процедурата, че е девствена. Това лечение на PAS е широко отразено в пресата под заглавието "непорочното зачатие". Този случай накарал PAS да престане да извършва процедури по донорно осеменяване в края на 1996г.

В края на 2004 г., британският вестник „The Daily Telegraph“ предоставил видео на британското правителство ( включително на Министъра на здравеопазването д-р Джон Рийд и главен медицински съветник професор сър Лиам Доналдсън ), на което е заснето как съветници от BPAS насочват жени да постъпят в клиника в Барселона (Испания). Те били в твърде напреднала бременност за легален аборт във Великобритания (след 24 седмица). Вследствие на това е подаден доклад от Лиъм Доналдсън през септември 2005 г, който бил критичен към някои аспекти на консултиране на жените в напреднала бременност от персонала на BPAS.

5.0, 1 глас

БИБЛИОГРАФИЯ

http://en.wikipedia.org/wiki/British_Pregnancy_Advisory_Service

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

ГеографияНаправления в медицинатаКомпании и организацииЛюбопитноИсторияНовиниСнимкиЛеченияАлт. медицинаСоциални грижиЛайфстайлЗаведенияНормативни актовеЗдравни съветиИнтервютаКлинични пътекиПсихологияСпортЗдравни проблемиБотаникаОрганизацииСпециалистиИзследванияАнкетиДиетиЛичностиВидеоНаучни публикацииПатологияФизиологияПроизводителиХранене при...