Начало История на медицината Апарат за интравенозни инфузии на аналгетици, въведен през 1968 година

Апарат за интравенозни инфузии на аналгетици, въведен през 1968 година

От 1988г.

Апарат за интравенозни инфузии на аналгетици, въведен през 1968 година - изображение

Уредите за самостоятелен прием на инхалаторни анестетични пари били използвани още от 18 век, а първият апарат за интравенозно вливане на медикаменти е въведен през 19-ти век.

Д-р Филип Зехер (1914-2004) е описал първият апарат за прием на аналгетици, чиято работа можела да се контролира от пациентите. Апаратът за интравенозни инфузии на аналгетици, въведен през 1968 година, скоро се превърнал в изключително желана придобивка в много болници и хосписи по целия свят.

Компани "Bard MedSystems" представила модела си "PCA I" през 1988 г. той е напълно компютъризиран медицински апарат, който се състои от помпа, монтирана на статив. Той може да бъде поставен на леглото или да се придвижва свободно от пациента. Помпата има специална спринцовка, съдържаща обезболяващи лекарства. Лекарството се инжектира на регулирани дози, макар че най-често пациентите имат интравенозен катетър. За да получи определена доза, пациентът натиска бутон. Устройството "проследява" количеството на лекарствения препарат, който се използва и не може да инжектира повече от предварително определеното максимално количество.

Статията е част от историята на:

5.0, 2 гласа

БИБЛИОГРАФИЯ

https://www.woodlibrarymuseum.org/museum/item/614/bard-pca-i

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

ИсторияЛеченияСнимкиОткритияГеографияЛюбопитноНовиниЗаболявания (МКБ)БотаникаСпортАлт. медицинаПроизводителиНормативни актовеЛайфстайлРецептиВидеоТестовеНаправления в медицинатаКомпании и организацииЛичности