Начало История на медицината Биологически метод за определяне на бременност

Биологически метод за определяне на бременност

От 1971г.

Биологически метод за определяне на бременност - изображение

Биологическият метод за определяне на евентуална бременност дава добри резултати, но тестването може да се осъществи единствено в лабораторни условия. По това време било нужно изработването на способ, основан на конкретни химически реакции, които жените да могат да проведат и в домашни условия.

През 1971 година в историята на тестовете за бременност започва революция – създава се първият тест за бременност, който може да се направи по домовете. При този тест урината от изследващата се жена се взема с пипета. Течността се прелива в отделен съд, добавя се вода с разреден реактив и овча кръв. Резултатът се определя в рамките на няколко часа. След този момент, основната задача на учените става откриването на нови методи за откриване на ранна бременност.

Статията е част от историята на:

5.0, 1 глас

БИБЛИОГРАФИЯ

1. http://museum.impharma.ru/text/541

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

ОткритияЗдравни съветиСнимкиЛюбопитноНовиниЛайфстайлПсихологияСпортЛеченияНормативни актовеКлинични пътекиНаправления в медицинатаОрганизацииПроизводителиТестовеАнкетиДиетиМедицински изследванияАлтернативна медицинаНаучни публикацииСоциални грижиФизиологияЗдравни проблемиСпециалистиХранене при...ИнтервютаБотаника