Начало История на медицината Важни етапи за историята на сърдечните трансплантации

Важни етапи за историята на сърдечните трансплантации

От 1964г.

Важни етапи за историята на сърдечните трансплантации - изображение

Проследяването на историята на хирургическите процедури, техния произход и постепенните подобрения, правени с течение на времето може да осигури максимално обективен поглед върху съвременните хирургични практики. Сърдечната хирургия е област в медицината, която може да се похвали с изцяло съхранени източници, разказващи за нея, защото те обхващат стогодишен времеви период. Това позволява цялостната история на първата сърдечна трансплантация да се проследи година по година.

От хронологична гледна точка историята на сърдечните трансплантации може да се раздели на няколко важни етапа - "ера на научните изследвания", "ранна клинична епоха" и "модерната епоха". Всяка отделна епоха може да се похвали със знакови постижения в хирургичните техники, целящи максимално съхранение на сърдечния мускул, както и подобряване на диагностиката и превенцията при отхвърляне. Клиничната ера започва през 1964 г. с първия опит за подмяна на увредено човешко сърце. Лечението, осъществено през 1980 комбинира използването на перкутанна трансвенозна ендомиокардна биопсия и циклоспорин A.

Статията е част от историята на:

5.0, 1 глас

БИБЛИОГРАФИЯ

1. Daniel J. DiBardino, "History and Development of Cardiac Transplantation"

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

Направления в медицинатаОткритияНовиниЛеченияНормативни актовеСпециалистиЛюбопитноМедицински изследванияСнимкиЗаведенияКлинични пътекиЛайфстайлСоциални грижиОрганизацииСпортЗдравни съветиХранене при...Алтернативна медицинаБотаникаРецептиКомпании и организацииЛичностиГеографияИнтервюта