Начало История на медицината Въвеждане на инхалаторите за индивидуална аналгезия

Въвеждане на инхалаторите за индивидуална аналгезия

От 1968г.

Въвеждане на инхалаторите за индивидуална аналгезия - изображение

Инхалаторите за индивидуална аналгезия (аналгизатори) позволяват на пациентите да приемат сами лекарства, включително и някои анестетици. Около 1968 г., компанията „Abbot Laboratories” започва да предлага на фармацевтичния пазар своя инхалатор за самостоятелно приложение на анестетика метоксифлуран (Penthrane), за да могат пациентите да контролират интензивността на болките си по време някои краткотрайни медицински процедури и раждане.

Представителите на Абот изтъкват, че инхалаторите за индивидуална аналгезия са лесни за употреба, което ги прави полезни за всички пациенти. Така те могат лесно и самостоятелно да използват метоксифлуран и някои аналгетици.

След като течната упойка се влее в т.нар. аналгизатор, уредът се дава на пациента. Когато болният желае да облекчи болката си, той поставя инхалатора към устните си и вдишва от анестетичната пара. Шнурът в края на устройството не позволява изпускането му извън обсега на пациента. Аналгизаторът е бил доста използван за кратко време, но никога не печели достатъчно голяма популярност.

Статията е част от историята на:

5.0, 1 глас

БИБЛИОГРАФИЯ

http://www.woodlibrarymuseum.org/museum/item/509/abbott-penthrane-analgizer-

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

ИсторияСнимкиЛюбопитноСпециалистиЛеченияНормативни актовеНаправления в медицинатаНовиниЗдравни съветиАлт. медицинаХранене при...ЛайфстайлОрганизацииКомпании и организацииЛичностиОткритияКлинични пътекиГеографияБотаника