Начало История на медицината Джак Изкормвача - зловещият убиец, чиято самоличност остава неразкрита и до днес

Джак Изкормвача - зловещият убиец, чиято самоличност остава неразкрита и до днес

От 1888г. до 1888г.

Джак Изкормвача - зловещият убиец, чиято самоличност остава неразкрита и до днес - изображение

През 1888-ма година жителите на Лондон се сблъскват действията на един от най-страховитите серийни убийци - Джак Изкормвача. Легендарният похитител, чието истинско име не е известно на властите и до днес, завладява сърцата любителите на зловещи истории. За него са писани безброй разкази и книги, снимани са филми и т.н. Днес искаме да ви представим истинската история на смразяващия кръвта маниак, такава, каквато е описана от английските власти.

Всички убийства са извършени в бедняшкия квартал Уайтчапъл. Населението на района се увеличава значително, след като там се настаняват множество еврейски емигранти, бягащи от Руската империя, заради ужасното отношение на цар Николай II към етноса. В резултата на тази миграция се увеличава безработицата. Това води до драстично завишаване на престъпността, алкохолизма и дори на убийствата.

Много от жените, обитаващи копторите в бедняшкия квартал, са принудени да продават телата си. Проституцията става масово явление, тъй като това е единствената възможност на много представителки на нежния пол да изкарват прехраната си. Тъкмо тези жени са мишени за кървавото дело на Джак Изкормвача.

Преди известният сериен убиец да започне да сее ужас из уличките на Уайтчапъл,в резултат на нападение загиват две „жрици на любовта“. Полицията установява, че жените стават жертва на престъпна банда, която се възползва от беззащитността на момичетата.

Алея в Уайт Чапъл, където Джак Изкормвача убива първата си жертва

Първото нападение на Джак Изкормвача е извършено на 31 август, когато безименният убиец напада Мери Ан Никълс. 42 годишната жена е намерена мъртва в една от малките алеи на квартала. Патоанатомите са ужасени, когато разбират, че куртизанката е убита мъчително от нападателя си. Гърлото й е прерязано, а коремът и е разпорен… Тези наранявания по-късно стават „отличителния почерк“ на вилнеещия психопат.

Полицията не успява да установи идентичността на нападателя. На 8 септември Лондон отново е разтърсен от ужас, тъй като Джак Изкормвача отнема живота на още една проститутка в Уайтчапъл. Жената е намерена мъртва в сходни с предната жертва обстоятелства. Този път, освен емблематичните наранявания, по тялото има следи от извършена дисекция.

Тъй като улики, издаващи самоличността на нападателя, отново липсват, разследването на полицията не води до никакви резултати. На 28 септември в районния участък на Уайтчапъл пристига писмо, подписано от човек на име Джак. В него анонимният престъпник „обещава“ на властите да извърши още убийства. В съобщението се казва още, че следващата жертва ще е белязана от извършителя чрез отрязване на ушната мида.

Въпреки множеството съмнения относно автентичността на писмото, полицията изпраща патрули из целия квартал. Пазителите на реда проверяват всеки съмнителен човек, който срещнат по улиците. За съжаление тези мерки не се оказват достатъчни, тъй като вечерта на 30 септември кошмарният маниак отнема живота на още 2 жени.

Първата жертва на Джак Изкормвача е момиче на име Елизабет Страйд. Девойката е убита по същия, емблематичен за психопата начин. По трупа й не се забелязват други следи от насилие, тъй като ужасяващото дело е прекъснато от група минувачи. 45 минути по-късно е намерено тялото на втора куртизанка. Този път кървавата дисекция, съпроводена с осакатяване, е старателно извършена. С ужас патрулите, пристигнали на мястото на инцидента, установяват, че измежду многото актове на садизъм, извършени върху мъртвото момиче, е и орязване на ушната мида, точно както психопатът обещава в писмото си.

Надписът, намерен от полицаитеОт жертвата се отдалечава кървава диря, която полицаите следват. Тя свършва пред стена, на която е изписано с тебешир : "The Juwes are the men that will not be blamed for nothing". Точното значение на фразата не е изяснено и до днес. Основното тълкувание на графита е, че авторът обвинява еврейското население за бедността в квартала. Други твърдят, че думата „Juwes” не е неправилно изписване на названието юдеи (англ. Jews). Според тях в съобщението фразата „Juwes” означава „двойката“, и се отнася се за двете убити жени. Ако това твърдение е вярно, посланието гласи „Двете са тези, които няма да бъдат обвинени за нищо“.

Последното убийство на Джак Изкормвача е на 9 ноември. Този път девойката, попаднала в кървавите ръце на психопата, е Мери Жанет Кели. За разлика от другите нападения, които са извършени на улицата, младата жена загива в собствената си стая. На нея серийният убиец отделя най-много време. Куртизанката е намерена осакатена до такава степен, че първоначално полицаите не успяват да установят самоличността на загиналата.

Джак Изкормвача изчезва завинаги от лицето на света след последния си удар. Предполага се, че убиецът се е наситил на кръв и се е върнал към предишните си занимания. Други смятат, че чудовищният мъж усеща колко близо са властите до залавянето му и бяга от страната или просто потъва в неизвестност. Трети смятат, че се е самоубил. Никой не успява да разбере самоличността на психопата. Градските легенди гласят, че той е полски емигрант, полудяла дойка, извратен благородник, лекар или дори прост работник от квартала.

Редактор: Георги Динев

5.0, 2 гласа

БИБЛИОГРАФИЯ

Източник: www.historic-uk.com

Снимки: cdn1us.denofgeek.com

images.amcnetworks.com

upload.wikimedia.org

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

ЛичностиПсихологияЛайфстайлИсторияНовиниТестовеЛюбопитно