Начало История на медицината Доктор Джудит Суейн и медицинската й практика в областта на кардиологията в САЩ

Доктор Джудит Суейн и медицинската й практика в областта на кардиологията в САЩ

От 1974г.

Доктор Джудит Суейн и медицинската й практика в областта на кардиологията в САЩ - изображение

Доктор Джудит Леа Суейн е специалист по кардиология. Освен на грижите за своите пациенти, лекарката посвещава кариерата си на немалко популярни медицински изследвания и изобретения. Тя е публикува немалко научни трудове, касаещи болничната администрация - от професионалното консултиране до академичното ръководство. Доктор Суейн е ментор на обучаващите се медици, лекарката подпомага и развитието на медицинските им кариери.

Когато решава, че ще бъде лекар, Джудит Суейн е още в гимназията. Въпреки това, на този етап желанието й е доста по-просто – да се занимава с нещо, което да съчетава обичта й към науката и желанието й да помага на хората. Тя осъзнава, че медицината напълно покрива тези критерии.
Родена в Лонг Бийч, Калифорния, през 1948 г., Джудит Суейн получава бакалавърската си степен по химия в „Калифорнийския университет” в Лос Анджелис през 1970 г. Тя става доктор по медицина в „Калифорнийския университет” в Сан Диего през 1974 г. След това, тя се заема със стажуване в Медицинския център към университета "Дюк" в Дърам, Северна Каролина, където по-късно задълбочава познанията си в областта на сърдечно-съдовите изследвания и клиничната кардиология.

През 1979 г. лекарката се присъединява към преподавателите във факултета на университета „Дюк”, където работи до 1991 г. Докато е там, тя става доста известна. Извоюва си имидж на изключително опитен медик в областта на молекулярната кардиология и пионер в изследванията за медицински цели на трансгенни животни. Доктор Суейн има за цел да научи повече за генетичната предразположеност към сърдечносъдовите заболявания при хората.

От 1991 до 1996 г. лекарката работи в Университета в Пенсилвания, където става професор по генетика. През 1997 г. д-р Суейн вече е председател на катедрата по медицина в Медицинска гимназия "Станфорд".

Работата на д-р Суейн получава значителна подкрепа от изследователските стипендиантски програми на редица агенции за безвъзмездно финансиране, включително от Националните институти по здравеопазване (NIH), от които получава финансиране за научни изследвания през последните 20 години. Лекарката е носител на наградата „M.E.R.I.T.” за работата в областта на биологията на сърдечно-съдовата система и медицинското й обследване, описващо каква е ролята на растежните фактори в ангиогенезата и развитието на кръвоносните съдове.

Д-р Суейн притежава няколко патента (два от тях патентоват методи за повишаването на енергийния метаболизъм на сърцето и скелетната мускулатура, а третият - методът за идентифициране на пациенти, изложени на риск да развият сърдечна недостатъчност). Лекарката е автор на над 60 статии и книги в областта на кардиологията.

Д-р Суейн членува в Асоциацията на американските лекари, Американското общество за клинични разследвания, Асоциацията на университетските кардиолози, Американското клинично и климатологично дружество и Института по медицина.

По статията работи: Виктория Милова

5.0, 1 глас

БИБЛИОГРАФИЯ

https://cfmedicine.nlm.nih.gov/physicians/biography_314.html

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

ЛичностиИсторияНаправления в медицинатаНовиниСпециалистиНормативни актовеЗаведенияОрганизацииЛюбопитноСнимкиФизиологияИзследванияПроизводителиЗдравни съветиЛеченияКлинични пътеки