Начало История на медицината Доктор Сюзън Слоун и медицинската й практика в областта на вътрешните болести в САЩ в края на 20 век

Доктор Сюзън Слоун и медицинската й практика в областта на вътрешните болести в САЩ в края на 20 век

От 1998г.

Доктор Сюзън Слоун и медицинската й практика в областта на вътрешните болести в САЩ в края на 20 век - изображение

Д-р Сюзън Слоун е съосновател на организацията на студентите по медицина в Минеапилис – „Intertribal Alliance of Medical Students in Minneapolis”. Тя е и първият й президент.

"Като "човек от народа", питаещ любов към науката, аз открих, че медицината е своеобразно интелектуално предизвикателство и неизчерпаем източник на лично удовлетворение. Взаимодействието с пациентите (умствено, физическо и духовно) е привилегия, позволена на малцина, които са достойни за уважение. Всеки от нас се надява да може да внесе положителна промяна в живота на тези хора, на които служим. Понякога можем да ги излекуваме, често пъти - да подобрим живота ин, но ние, лекарите, винаги трябва да сме готови да предложим грижовно отношение и желание да изслушваме.

Като гимназистка Сюзън Слоун е обезкуражена от професионалистите по кариерно развитие, когато момичето им съобщава идеята, че иска да стане лекар. Двадесет и две години след като напуска университета и става учителка (създава и семейство с пет малки деца), жената събира смелост да кандидатства в медицинско училище. Тя е решена да завърши мечтаното си обучение - мечта, отлагана дълго време. Понастоящем Слоун е директор на програмата за специализациите по вътрешни болести в държавния университет в Източен Тенеси. Тя помага и на общности, предоставящи медицински грижи на жените с недостатъчно средства.

Сюзън Потс Слоун е първата в семейството си, която посещава и завършва колеж. Когато навършва 16 години, тя казва на кариерните си консултанти, че иска да се обучава за лекар, но я обезкуражават, че няма да успее да завърши медицинското си образование. През 1972 г. тя завършва бакалавърската си подготовка в щатския университет в „Менфресборо” в Тенеси, който й предоставя сертификат за педагогическа правоспособност. След 1977 г. тя прекарва няколко години, като се опитва да балансира между кариера и грижа за семейството си. От 1979 г. до 1994 г. tq работи като асоцииран директор на organizaciqta "Children First".

Докато е бременна с петото си дете, Слоун решава да се върне в училище. Тя е решена да завърши медицина – мечта, която е убедена, че ще реализира. През 1994 г., денят, в който нейното най-малко дете отива за пръв път на детска градина, Сюзън Слоун започва обучението си в медицинското училище към Университета в Минесота. Въпреки че първоначално е планира да се премести от Тенеси в Минеаполис с цялото си семейство, в последния момент съпругът на Сюзън решава, че не е в състояние да отиде с нея.  Затова взема четирите най-малки деца и се надява, че след няколко месеца всички от семейството ще съумеят да се съберат отново. Макар че са нужни цели три години, семейство Слоун успява да се справи със ситуацията благодарение на обичта и отдадеността на г-н Слоун.

Доктор Слоун завършва медицина през 1998 г. и започва специализация по вътрешни болести в медицинския център „Berkshire” в Питсфийлд, Масачузетс през 2001 г. Тя е назначена за асистент в университета в Масачузетс, а след това лекарката става координатор на специализантското обучение в медицинския център в Бъркшир. През 2002 г. доктор Слоун се завръща в Тенеси, за да заеме поста на директор на специализантската програма по вътрешни болести в държавния университет в Тенеси.

Доктор Слоун работи и в редица комитети и съвети, включително в Алианса за местните американски права. Тя е и президент на Асоциацията на студентите-медици от индиански произход от 1996 до 1997 г. През 1996 г. лекарката става една от съоснователите на „Intertribal Alliance of Medical Students” в Минеаполис. Тя е и първият президент на организацията.

По статията работи: Виктория Милова

5.0, 1 глас

БИБЛИОГРАФИЯ

https://cfmedicine.nlm.nih.gov/physicians/biography_299.html

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

ЛичностиИсторияСпециалистиНормативни актове