Начало История на медицината Доктор Тереза Рамос и медицинската й кариера от 80-те години на 20 век в САЩ

Доктор Тереза Рамос и медицинската й кариера от 80-те години на 20 век в САЩ

От 1988г.

Доктор Тереза Рамос и медицинската й кариера от 80-те години на 20 век в САЩ - изображение

В свое популярно интервю лекарката д-р Тереза Рамос казва за себе си: "Винаги съм се интересувала от математиката и науката. Освен това, най-малкият ми брат има вродено сърдечно заболяване, което изискваше сърдечна операция и продължителна хоспитализация, която беше направена, когато той беше на шестмесечна възраст. Родителите ми бяха много благодарни за грижата, която получиха, често говореха за прекрасната работа, която лекарите свършиха. Разбрах от ранна възраст, че медицината е специална професия и кауза, за която трябва да се бориш.

Тереза Рамос, старши член на факултета в "Illinois Masonic Medical Center (IMMC)" в Чикаго, е водеща фигура в латиноамериканската медицинска общност. Тя е лектор в медицински колеж "Руш", а в центъра "IMMC" лекарката е началник на отделението по "Превантивна медицина" ("Preventive Medicine Section") и директор на "Юношеските здравни служби" ("Adolescent Medicine Health Service").

Доктор Рамос е родена в Джаксън, щата Мичиган. Тя е второто от петте деца в работническото мигрантско семейството, което се премества в Мичиган от Тексас. Тереза защитава магистърската си степен по медицина в университета в Илинойс през 1988 г. Тя завършва специализацията си по вътрешната медицина в медицински център "Кайзер Перманте" ("Kaiser Permanente Medical Center") в Сан Франциско.

Доктор Рамос е член на консултативния комитет на Лаборатория по испано-американската медицинска асоциация (National Hispanic Medical Association - NHMA) от 1995 г. Тя е служи и в консултативните съвети на Медицинската образователна корпорация с Куба (по програма на Американската асоциация за световно здравеопазване) към Комитета по здравеопазване в Илинойс (работещ с държавния представител Соня Силва). Доктор Рамос е член на борда на Мексиканския център за изящни изкуства (към Музея на Чикаго), тя представлява "NHMA" пред американската Медицинска асоциация.

По статията работи: Виктория Милова

5.0, 1 глас

БИБЛИОГРАФИЯ

Източник и снимка: www.cfmedicine.nlm.nih.gov/physicians/biography_259.html

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

ЛичностиИсторияСпециалистиНормативни актове