Начало История на медицината Електрически стимулатор на периферните нерви от 1964 година

Електрически стимулатор на периферните нерви от 1964 година

От 1964г.

Електрически стимулатор на периферните нерви от 1964 година  - изображение

За да се постигне добра обща анестезия в миналото са се използвали мускулни релаксанти. Основната цел за тяхната употреба била да се установи степента на упойващото действие на седативните вещества по време на операция.

Периферните нервни стимулатори се използвали за определянето на обхвата на въздействие на лекарствата. Те се използвали за стимулация на двигателните неврони, като за целта се прилагал лек електрически ток, доставен чрез електроди или тънки игли, които съкращавали мускулните влакна. Степента на съкращението илюстрирала най-точно обхвата на релаксацията, наречен невромускулна блокада.

Английската фармацевтична компания „Burroughs Wellcome” е разработила своя периферен нервен стимулатор – „Monitor Block-Aid” през 1964 година. Това устройство позволявало извършването на прекъснато и непрекъснато наблюдение на състоянието на нервните импулси по време на операцията.

Статията е част от историята на:

5.0, 1 глас

БИБЛИОГРАФИЯ

https://www.woodlibrarymuseum.org/museum/item/616/block-aid-monitor

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

ИсторияСнимкиЛеченияЛюбопитноСпециалистиНормативни актовеБотаникаХранене при...НовиниЛайфстайлНаправления в медицинатаОрганизацииЗдравни съветиАнкетиСпортКлинични пътекиПроизводителиОткритияГеография