Начало История на медицината Ели Лили и защита на интелектуалната собственост

Ели Лили и защита на интелектуалната собственост

От 1876г.

Ели Лили и защита на интелектуалната собственост - изображение

Фармацевтичната компания Ели Лили, създадена още през 1876 година поддържа и защитава правата върху интелектуалната собственост. Тя участва в патентна защита на фармацевтичните продукти.

Биофармацевтичната индустрия зависи до голяма степен от тази защита, която дава на откривателите на нови продукти достатъчно дълъг период, през който необезпокоявано да развият и продадат продукта си.

Без защита на интелектуалната собственост, изследванията на фармацевтичните компании не биха били в състояние да възстановят инвестициите, които влагат, за да се разработват нововъведения в областта на фармацевтичната наука. Липсата на надеждни и функциониращи права над интелектуалната собственост би имала възпиращ ефект върху способността на индустрията да представя нови животоспасяващи медикаменти на пациентите по цял свят.

Ели Лили признава важността на международните усилия, насочени към подобряването и хармонизирането на защитата над интелектуалната собственост. Историческото развитие на компанията доказва, че чрез нейната подкрепа сключените международни търговски споразумения улесняват функционирането на ефективната патентна защита на важни пазари, на които по-рано защитата е била неадекватна.

В историческото развитие на Ели Лили могат да се проследят огромните заслуги на компанията към американските търговски закони и Световната търговска организация (СТО). Последната е изградила почти изцяло областта на защитата на интелектуалното право. Придържането към стандартите на СТО за защитата на интелектуалната собственост стимулира икономическия растеж и гарантира наличието на иновативни лекарства.

Статията е част от историята на:

0.0, 0 гласа

БИБЛИОГРАФИЯ

http://www.lilly.com/about/key-issues/Pages/intellectual-property.aspx

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

Компании и организацииПроизводителиНовиниЛайфстайлСнимкиАптекиЛюбопитноНормативни актовеОткритияСпортСоциални грижиЗдравни съветиАнкетиЛеченияОрганизацииРецептиКлинични пътекиНаправления в медицинатаСпециалистиГеографияТестовеЛичностиБотаника