Начало История на медицината Затворник успява да избяга от килията си, като тренира йога над 20 години

Затворник успява да избяга от килията си, като тренира йога над 20 години

От 2012г. до 2012г.

Затворник успява да избяга от килията си, като тренира йога над 20 години - изображение

Всеки от нас е чувал за невероятните здравни практики на Далечния Изток. И докато някои от тези алтернативни методи за лечение дават съмнителен резултат, ползите от някои са очевидни. Йогата например, е невероятно полезна за поддържане на ежедневния тонус на организма, както и за изграждане на здраво и гъвкаво тяло. През 2012-та година се оказва, че индийското изкуство предлага още една полза, за която няма да чуете в нито едно пилатес студио - придобитите гимнастически способности могат да ви послужат успешно за бягство от затвора.

Чой Гап-Бок Чой Гап-Бок е южнокореец, който още на младини се провинява многократно пред закона и прекарва почти половината си живот зад решетките. За разлика от повечето си съкилийници, той не се примирява с ограниченията на битието си и решава да се занимава със спорт. Не е ясно какво насочва младият престъпник към йогата, но той прекарва почти целия си престой в затвора, практикувайки древното изкуство.

След като излежава поредната си присъда, Чой Гап-Бок е пуснат на свобода. Но, както казва българският народ: „Вълкът козината си мени, но нрава - не“. Скоро южнокореецът отново е задържан от полицията, този път заради подозрения, че е извършил кражба от частна собственост. Докато делото срещу рецидивиста започне, той е настанен в ареста в участък в град Тегу.

Килията на Чой Гап-Бок е заградена от три страни с плътна стена, но предната част е разделена от коридора с метална решетка. Тя е съставена от дебели колове, разположени на 10-ина сантиметра един от друг. Единственият по-широк отвор в преградата е процепът за храна, оставен в долната част. Отворът е широк 43 см и висок едва 15 см. Пролуката е достатъчно голяма, за да мине през нея поднос с храна, но минаването на човешко тяло оттам изглежда невъзможно.

Рецидивистът обаче решава да избяга именно през малкия процеп. Той стои тихо в килията си, изчаквайки удобно за бягство време. На петия ден той забелязва, че охранителите на участъка са изпаднали в лека дрямка и без да губи излишно време, престъпникът съблича ризата си и покрива тялото си с лубрикант. След това успява да се промуши през тесния процеп в дъното на килията си. На камерата се вижда как той изкарва крайниците си един по един, като движенията му напомнят тези на октопод. След това се прокрадва до прозореца, разширява със сила пространството между решетките и се промушва в новообразувания отвор. Всичко това се случва за по-малко от минута.

След няколко часа охранителите забелязват, че задържаният мъж спи прекалено неподвижно. Пазачите отварят килията и се насочват към леглото. Те с изненада установяват, че там не лежи човек, а няколко възглавници, покрити с одеяло. Полицаите преглеждат записите от охранителната камера и остават удивени от еластичността на беглеца. Те веднага сигнализират за извършеното нелегитимно напускане и рецидивистът е обявен за издирване.

Отгоре - килията на рецидивиста, отдолу - неговия ликТака започва невероятната сага, разиграла се около Чой Гап-Бок. Макар да е на 50 години, трениращият йога мъж е в отлична физическа форма и успява да надхитри и надбяга своите преследвачи. В издирването се включват около 400 служители на реда, мобилизирани са няколко полицейски хеликоптера и дори кучета-следотърсачи. Въпреки това рецидивистът успява да задигне намираща се в района кола и намиращата се вътре кредитна карта. Съвсем скоро той изоставя откраднатото превозно средство, източва картата и се отправя към близката планинска местност.

Озовавайки се в пресечен терен, Чой Гап-Бок успява да надбяга не само полицаите, но и да надхитри преследващите го кучета. След като се отървава от „опашката си“, излиза в покрайнините на съседен град, където се качва на автобус за един от южнокорейските метрополиси. Някак разбира, че шофьорът го е разпознал от пуснатите по телевизията предупредителни съобщения и моли водача да спре за малко превозното средство, под претекст, че се чувства зле. Щом автобусът спира, %0-годишният мъж изчезва в намиращата се край пътя гора.

След 6-дневно преследване престъпникът най-сетне е приклещен от властите. Полицаите успяват да засекат мъжа, но изчакват той да заспи. Когато Чой Гап-Бок се настанява да пренощува в изоставен кашон под тераса в град Мирян, намиращ се на 30 км от първоначалната локация на рецидивиста.

След като Чой Гап-Бок е задържан отново, е настанен в килия, чийто процеп за храна е квадрат с височина 15 см.

Редактор: Георги Динев

5.0, 2 гласа

БИБЛИОГРАФИЯ

Източник: www.thevintagenews.com

Снимки: www.knowmorething.com

www.soranews24.com

www.ok.ru

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

Направления в медицинатаЛайфстайлСнимкиСпортНовиниЛюбопитно