Начало История на медицината Значение на новокаина за локалната анестезия

Значение на новокаина за локалната анестезия

От 1924г.

Значение на новокаина за локалната анестезия - изображение

Интересните фармакологични свойства на новокаина се превръщат в основна причина за направата на много от синтетични лекарства и упойки, но те не достигат до разпространение на фармацевтичния пазар в оригиналната си субстанция. Този факт бива предвиден от Хайнрих Браун. През 1924 той публикува своите мемоари, описващи приемането на новокаина като "решително събитие" в областта на анестезиологията, защото никоя местна упойка не успява напълно успешно да измести този медикамент.

През първото десетилетие на ХХ век, благодарение на доброто сътрудничество в областта на химията, промишлеността и клиничната медицина се създава изключително добра основа за появата на модерните местни упойки, както и някои стоматологични и интервенции.

Преди откриването на лидокаина през 1943 г. от Н. Льофгрен и Б. Линдквист новокаинът е считан за еталон за всички местни анестетици, първата надеждна локална упойка.

Статията е част от историята на:

5.0, 1 глас

БИБЛИОГРАФИЯ

http://www.critical.ru/actual/stolyarenko/novokain_1.htm

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

ИсторияСнимкиОткритияЛюбопитноСпециалистиЛеченияНормативни актовеНаправления в медицинатаПроизводителиАптекиГеографияНовиниЛичностиХранене при...ОрганизацииКлинични пътекиЗдравни съветиАнкетиЛайфстайлРецептиСоциални грижиАлт. медицинаВидеоТестовеКомпании и организацииСпортБотаника