Начало История на медицината Издаване на втори патент за производство на новокаин

Издаване на втори патент за производство на новокаин

От 1906г.

Издаване на втори патент за производство на новокаин - изображение

Вторият патент (DRP № 180291) за производство на новокаин е издаден на Алфред Айнхорн. Той е в съавторство с неговия колега Емил Улфелдер и датира от януари, 1906 година. Така, двадесетте години, преминали в неуспешни опити (на немалко учени и изследователи) за създаването на ефективен, недразнещ заместител на кокаина, както и 13-годишната упорита работа в областта на синтеза на различни упойващи химични съединения, се увенчава с успех. Той принадлежи на учените Айнхорн и Улфелдер.  

Единствено те съумяват да разрешат проблема, възпрепятстващ синтезирането на  прокаиновия хидрохлорид. През януари 1906 година съединението започва да се произвежда от компанията "Hoechst", която го разпространява на глобалния фармацевтичен пазар под търговското название "Новокаин": от латински - нов кокаин (въпреки че името новокаин няма пряка връзка с кокаина).

Алфред Айнхорн пише: "Ернст Фурно открива през 1904 година успешната лекарствена замяна на кокаина с медикамент, наречен стоваин. Но аз успях да подобря това лекарство през 1905 година, получавайки нов заместител на кокаина. Исках да дам на моето откритие търговското име новокаин - новият кокаин."

Статията е част от историята на:

5.0, 2 гласа

БИБЛИОГРАФИЯ

http://www.critical.ru/actual/stolyarenko/novokain_1.htm

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

ИсторияСнимкиЛюбопитноСпециалистиНормативни актовеЛеченияПроизводителиНовиниОрганизацииПсихологияЛайфстайлХранене при...Направления в медицинатаКлинични пътекиЗаведения