Начало История на медицината Изпарител за анестетици от 1930 година

Изпарител за анестетици от 1930 година

От 1930г.

Изпарител за анестетици от 1930 година - изображение

Компанията "The Ohio Chemical and Manufacturing Company" е разработила популярната линия анестезиологични апарати "Kinet-O-Meter", които са се използвали в края на 1930-та година до 1960 година.

Изпарителят, който се произвеждал от компанията разполагал с въртящ се регулатор, байпасен клапан, както и голям фитил от памучни нишки, изтеглен над метален барабан. Копчето за контрол било разположено върху горната част на изпарителя. То служело за насочването на част от анестетичния газ, съхраняван в резервоара на апарата. Тази част от газа, който циркулирала в буркана „повдигала” парите на течните анестетици от фитила, а така сместа се насочвала отново нагоре, за да се се слее химически с газовете в буркана. Бурканът можело да бъде издължен или къс. Изработвал се от прозрачно или затъмнено стъкло. Апаратът първоначално е бил калибриран за етерова анестезия, а по-късните модели били използвани, за работа с трихлоретилен (Trilene), халотан (Флуотан), или пентран.

Статията е част от историята на:

5.0, 1 глас

БИБЛИОГРАФИЯ

http://www.woodlibrarymuseum.org/museum/item/124/ohio-no.-8-vaporizer

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

ИсторияСнимкиЛеченияЛюбопитноСпециалистиНормативни актовеБотаникаХранене при...НовиниОрганизацииНаправления в медицинатаКлинични пътекиЗаведенияПроизводителиОткритияГеография