Начало История на медицината Изследване в областта на електротерапията на Гийом Дюшен дьо Булон

Изследване в областта на електротерапията на Гийом Дюшен дьо Булон

От 1842г.

Изследване в областта на електротерапията на Гийом Дюшен дьо Булон - изображение

Френският невролог Гийом Дюшен дьо Булон (1806 - 1875) е известен в историята на медицината като "баща на електротерапията". Той започва експериментите си през 1835 година. Те касаят терапевтичната електропунктура, като през 1842 в Париж той разработва неинвазивна медицинска техника за мускулна стимулация, при която медикът изследва влиянието на тока върху лицевите мускули на лицето, като се опитва да установи връзка между емоциите и мускулните контракции. Медикът открива, че емоцията на радост се изразява чрез обща мускулна контракция на мускулите zygomaticus major и orbicularis oculi.

Научната работа на Гийом Дюшен дьо Булон представлява не само интерес за историята на медицината, но и за тази на фотографията, защото повечето от неговите  експерименти са увековечени чрез снимки. Част от тях може да разгледате по-долу в следната галерия:

Още по темата:

5.0, 1 глас

БИБЛИОГРАФИЯ

http://museum.impharma.ru/text/549

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

ЛичностиИсторияЛайфстайлГеографияНовиниОткритияСнимкиЛеченияСпециалистиНаправления в медицинатаЛюбопитноОрганизацииЗаведенияНормативни актовеАлт. медицинаЗдравни съветиСпортАнкетиПсихологияСоциални грижиИнтервютаКлинични пътекиТестовеРецептиВидеоКомпании и организацииОбразованиеПроизводителиБотаникаСтатистически проучвания