Начало История на медицината Изследване от 2001 година, касаещо употребата на прополиса в гинекологията

Изследване от 2001 година, касаещо употребата на прополиса в гинекологията

От 2001г.

Изследване от 2001 година, касаещо употребата на прополиса в гинекологията  - изображение

Приложението на прополиса в гинекологията се основава на антибактериалните и противовъзпалителни ефекти на пчелния клей. Това приложение е проучено през 2001 година от руските изследователи Асафова, Н. Орлов, Б. Козин. Тяхната научна публикация носи заглавието "Physiologically active bee products".

Според проучването им, най-успешен и доказан резултат има лечението с прополис при вагиналните възпаления. Учените са се позовали не само на собствена информация, те са заимствали данни и от други 8 успешни научни проучвания. Част от фактите, присъстващи в научната работа на руските изследователи включва и резултатите от любопитно изследване, касаещо успешното лечение на вагинални ерозии с прополис, както и терапии, включващи комбинация от пчелен клей и кортизонови препарати.

Доказано било и, че прополисните продукти са били успешно използвани срещу херпес, както и при третиране на пораженията на кожата от херпес зостер и генитален херпес. Египетският прополис се използвал успешно срещу различни видове брадавици.

Според Г. Потчникова, пластирите, напоени със смес от затоплен прополис и пчелен восък могат да бъдат използвани при лечение на артрит, артроза, срещу навяхвания, физически травми, възпаления на мускулите и нервите.

Статията е част от историята на:

5.0, 1 глас

БИБЛИОГРАФИЯ

http://www.bee-hexagon.net/files/file/fileE/Health/PropolisBookReview.pdf

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

ИсторияНаправления в медицинатаЛайфстайлСнимкиЗдравни съветиНовиниЛюбопитноРецептиНормативни актовеСъставкиАлт. медицинаДиетиСпортСпециалистиОрганизацииЗаведенияАнатомияКлинични пътекиТестовеВидеоИзследванияКомпании и организацииОткритияЛичностиГеография