Начало История на медицината Инхалатор на Юнкер от 1867 година

Инхалатор на Юнкер от 1867 година

От 1867г.

Инхалатор на Юнкер от 1867 година  - изображение

Д-р Фердинанд Д. Юнкер (1828-1901) е роден и образован във Виена, Австрия. Кариерата му го отвела в Англия, Германия и Япония. През 1867 година той е въвел употребата на инхалатор, работещ със смес от хлороформ и метилов алкохол. Това е бил първият инхалатор, чиято въздушна струя можела да "избутва" въздуха над течните анестетици посредством ръчна гумена помпа.

През следващите шестдесет години Юнкеровият инхалатор претърпял множество промени. Някои от тях включвали ключови изменения в дизайна и са направени от известни анестезиолози като Фредерик Хюит, Дъдли Бъкстън, С. Картър Брейн.

През 1878 г. лондонските майстори на хирургически инструменти "Krohne & Sessemann" предложили да се направи интересна модификация. Добавен бил малък фланец на върха на вулканитната маска, който действал като индикатор за дишането на пациента. Впоследствие Юнкеровата бутилка започнала да се влага и в апаратите "Shipway".

Статията е част от историята на:

5.0, 1 глас

БИБЛИОГРАФИЯ

https://www.woodlibrarymuseum.org/museum/item/665/junker-inhaler

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

ИсторияСнимкиЛеченияЛюбопитноСпециалистиНормативни актовеБотаникаЗдравни съветиНовиниАлт. медицинаХранене при...Направления в медицинатаОрганизацииКлинични пътеки