Начало История на медицината Инхалатор "Codman & Shurtleff" за прием на анестетици от 1870 година

Инхалатор "Codman & Shurtleff" за прием на анестетици от 1870 година

От 1870г.

Инхалатор "Codman & Shurtleff" за прием на анестетици от 1870 година - изображение

Бостънската компания "Codman & Shurtleff" се е занимавала с производството, вноса и продажбата на хирургически и зъболекарски инструменти. Въведен на пазара в началото на 1870-те, инхалаторът от снимката по-долу можел да се използва за прием на азотен оксид или етер.

Основната част от инхалатора от снимката можела да бъде закупена самостоятелно, или в комплект с аксесоари като покривало и маска за носа и устата и приставка, улесняваща приема на етер.За да се осъществи приемът на азотен оксид, тръбите на инхалатора трябвало да се свържат с определен източник на азотен оксид, като например газова торбичка или газометър. За да се реализира приемът на етер в металната сферична част в края на инхалатора се поставяла напоена с етер гъба. Пациентът притискал ноздрите си и поставял устата си около гумения накрайник, вдишвайки азотнооксидните или етеровите изпарения.

Статията е част от историята на:

5.0, 1 глас

БИБЛИОГРАФИЯ

https://www.woodlibrarymuseum.org/museum/item/86/codman-&-shurtleff-inhaler

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

ИсторияСнимкиЛеченияЛюбопитноСпециалистиНормативни актовеАлт. медицинаБотаникаНовиниЗдравни съветиХранене при...Направления в медицинатаОрганизацииКлинични пътекиПсихологияСпортЛайфстайлПроизводители