Начало История на медицината Кислороден апарат на Крайзелман от 1943 година

Кислороден апарат на Крайзелман от 1943 година

От 1943г.

Кислороден апарат на Крайзелман от 1943 година - изображение

Д-р Джоузеф Крайзелман (1895-1968) е изобретил няколко кислородни апарата. Той описва своя емблематичен апарат с духало през 1943 година. Това е времето, когато той  служи като анестезиологичен консултант на главния хирург. Апаратът се оказва изключително полезен. Това е и причината той да се използва по време на Втората световна война.

Медицинското пособие е произведено за пръв път от „Ohio Company”, която произвеждала анестезиологични апарати за целите на американската армия. След края на войната, апаратът продължава да бъде използван и сред цивилното население до края на 1960 година. Медицинското изделие има вентили, които позволяват приема на чист въздух по всяко време. Това предотвратявало повторното вдишване на вече издишан въздух. Тръбата в единия край на уреда служела за връзка с източника на кислород.

Маската се придържала към лицето на пациента с ръка, докато чрез духалото медикът пресъздавал дихателните движения чрез натиск и отпускане. При пациентите, които са били в легнало положение, маската на кислородния апарат се свързвала директно към духалото. Коленен конектор позволявал използването на маската при пациенти, които трябвало да лежат на една страна.

Статията е част от историята на:

4.5, 2 гласа

БИБЛИОГРАФИЯ

http://www.woodlibrarymuseum.org/museum/item/683/kreiselman-resuscitator

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

ИсторияСнимкиФизиологияЛеченияЛайфстайлОткритияГеографияНовиниНаправления в медицинатаАлт. медицинаЛичностиЗдравни съветиЛюбопитноСпортИзследванияПроизводителиБотаникаСпециалистиКлинични пътекиЗаведенияНормативни актовеВидеоРецептиТестовеКомпании и организацииОрганизацииСоциални грижиОбразование