Начало История на медицината Ключови моменти в развитието на "Такеда" до края на 90-те години на 20-ти век

Ключови моменти в развитието на "Такеда" до края на 90-те години на 20-ти век

От 1985г.

Ключови моменти в развитието на "Такеда" до края на 90-те години на 20-ти век  - изображение

През 1985-та японската фармацевтична компания "Такеда" ("Takeda"), заедно с американската организация "Abbott Laboratories", основала съвместен бранд в САЩ - "TAP Pharmaceuticals Inc." Седалището на новосъздадената фирма било локализирано в Лейк Форест, в щата Илинойс. Важно е да се спомене, че през същата година TAP пуснала на пазара свой продукт за палиативно третиране на напреднал рак на простатата, който препарат бил наречен "Lupron". На практика, това бил първият нов хормонален медикамент, предназначен за облекчаване на симптомите на заболяването, разработван от близо 40 годни насам.

Междувременно, през 1988 година в Цукуба врати отворила втората изследователска база на "Takeda", където веднага стартирали важни научни проучвания, базирани на най-новите технологии.

Година по-късно бил разработен и "наследникът" на гореспоменатия Lupron, а именно - "Lupron Depot", който за нула време се превърнал в едно от най-продаваните лекарствени средства в световен мащаб. Само за информация, към днешна дата "Lupron Depot" може да се закупи в близо 80 държави и неслучайно се смята за един от най-ефикасните медикаменти в терапевтичното лечение на рак на простатата.

През 1991 година още един много успешен продукт на компанията направил своя своеобразен "дебют" – този път на европейския фармацевтичен пазар. Става дума за т. нар. лансопразол ("Lansoprazole"), който днес се продава в близо 90 страни.

Успехът на споменатите продукти помогнал много на "Такеда" да затвърди позициите си като глобален производител на лекарства. Приходите от продажбите им днес в световен мащаб надвишават впечатляващата сума от милиард долара.

През хиляда деветстотин деветдесет и седма година японската организация основала свое дъщерно маркетингово дружество във Великобритания, а също и свое предприятие в Ирландия. През същата година в САЩ врати отворил и специален изследователски център на бранда, а през 1998г. било основано и американското му дъщерно дружество "Takeda Pharmaceuticals America".

През 1999г. "Takeda Pharmaceuticals America" пуснала на пазарите в САЩ и в Япония изключително успешния си продукт за диабетици – "Actos".

Ето така били ознаменувани последните години на века, които за компанията се отличили с категоричен напредък и разрастване.

Статията е част от историята на:

5.0, 1 глас

БИБЛИОГРАФИЯ

http://www.takeda.com/company/history/1985.html

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

ИсторияЛюбопитноЗдравни съветиНовиниБотаникаЛайфстайлАлт. медицинаПатологияЛеченияФизиологияАнкетиИзследванияНормативни актовеКлинични пътекиСнимкиИнтервютаХранене при...Храни и ястияДиетиСпортВидеоТестовеОрганизацииЗаведенияСпециалистиПсихологияЗдравни проблемиПроизводители