Начало История на медицината Комплект на Дрегер за инхалаторна терапия

Комплект на Дрегер за инхалаторна терапия

От 1938г.

Комплект на Дрегер за инхалаторна терапия - изображение

Основана през 1889 г., "Drägerwerk AG" е била основният производител на анестезиологични апарати в Германия. Тя се е превърнала в лидер в областта си и е била един от най-важните производители на анестезиологични апарати в света.

Компанията е произвеждала анестезиологично и реанимационно оборудване за германска военна употреба в периода на двете световни войни. Неслучайно на произведеното от компанията оборудване присъствал надписът "Sauerstoff-Behandlungsgerät für Sanitätseinheiten", който буквално се превеждал катом: "устройство за лечение с кислород на военномедицинските подразделения”.

Комплектът на Дрегер за прием на кислород, създаден през 1938 г., можел да подаде кислород до един или двама души едновременно. Тези комплекти се произвеждали в здрави дървени кутии, предназначени за лесно пренасяне и съхранение. Основната част от оборудването в дървените кутии включвало манометър, манометър за въздушен дебит, свързващи части и регулиращи клапани. Кислородният цилиндър се съхранявал отделно. Съпътстващата част от оборудването включвала две гумени чанти, две маски, две ленти за глава, два мундщука, тръбички, гаечен ключ и наръчник с инструкции.

Статията е част от историята на:

5.0, 1 глас

БИБЛИОГРАФИЯ

http://www.woodlibrarymuseum.org/museum/item/903/draeger-inhalation-therapy-unit

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

ИсторияЛеченияСнимкиНовиниЛайфстайлЛюбопитноФизиологияСоциални грижиСпортАлт. медицинаЗдравни съветиПроизводителиГеографияИзследванияСпециалистиНаправления в медицинатаОрганизацииНормативни актовеКлинични пътекиОткрития