Начало История на медицината Късни години от живота и кариерата на Ото Варбург

Късни години от живота и кариерата на Ото Варбург

От 1962г.

Късни години от живота и кариерата на Ото Варбург - изображение

През 1931 година германският медик Ото Варбург редактира и публикува голяма част от трудовете си в книгата "The Metabolism of Tumours"("Метаболизъм на туморите"). През 1962 година той издава и "New Methods of Cell Physiology"("Нови методи в клетъчната физиология").

Като невъзмутим англофил, Ото Варбург е изключително поласкан и развълнуван, когато му е присъдена почетна докторска степен от университета в Оксфорд. Той бива награден и с орден „Pour le Mérite” през 1952 година.

Когато Варбург е разочарован от липсата на приемане на някои негови идеи, медикът цитира афоризъм, чиито произход се приписва на Макс Планк: "Науката прогресира, не защото учените променят мнението си, а по-скоро, защото учените с погрешни възгледи умират и се подменят от нови".

Напълно убеден в достоверността на неговите изводи, Варбург изразява притеснението си от "непрекъснатото откриване на нови ракови агенти и вируси", за които се очаква да "възпрепятстват необходимите превантивни мерки и по този начин да станат причина за множество нови случаи на онкологични заболявания".

В по-късните години от своя живот, Ото Варбург стига до извода, че една от основните причини за зачестяването на раковите заболявания е замърсяването. Това твърдение го превръща до известна степен в адвокат, компетентен по въпросите, свързани със здравето. Убедеността на Ото Варбург го кара да се придържа към определен тип начин на живот. Например, той държи да се храни с хляб, произведен от пшеница, отглеждана по природосъобразен начин върху земя, която е негова собственост. Когато Ото Варбург посещава ресторанти, той често се уговаря със сервитьорите да заплати пълната цена на чаша чай, но да получи единствено вряща вода, от която да си приготви чай, донесен лично от него. Ото Варбург полага значителни усилия да синтезира и получи органични масла, в чието качество да е сигурен.

Когато Йозеф Иселс е съден и осъден за насърчаване на провеждането на неефективен медикаментозен режим, за който се предполага че лекува рак, известен като  "лечението Иселс", Варбург предлага да свидетелства в негова защита пред Върховния германски съд. Всички обвинения срещу Иселс впоследствие биват оттеглени.

Статията е част от историята на:

Още по темата:

5.0, 1 глас

БИБЛИОГРАФИЯ

http://en.wikipedia.org/wiki/Otto_Heinrich_Warburg

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

ИсторияЛайфстайлЗдравни съветиПсихологияТестовеСнимкиЛюбопитноЛичностиНовиниАнкетиДиетиСъставкиСоциални грижиЛеченияХранене при...СпециалистиСтатистически проучванияНормативни актовеЗаведенияОрганизацииВидеоГеография