Начало История на медицината Магнитно-електрически апарат за лечение на нервни заболявания

Магнитно-електрически апарат за лечение на нервни заболявания

От 1854г.

Магнитно-електрически апарат за лечение на нервни заболявания - изображение

Американците, живели през деветнадесети век били запленени от очарованието и мистерията на електроенергията. През 1854 година производителят Бърнап представя на обществеността устройство за електротерапия, което можело да се закупи от потребителя, както и от някои лекари и болници. Впоследствие компанията "The Davis & Kidder" патентова магнитно-електрическият апарат за лечение на нервни заболявания.

Човекът, който борави с този електромагнитен генератор трябва да постави дръжките му в ръцете на пациентите и след това чрез манивела започва да се приложи "лек" променлив ток. Силата му зависи от скоростта, с която манивелата се върти. Създателите на уреда твърдят, че той може да облекчи болката, както и да лекува много заболявания, сред които са рак, туберкулоза, диабет, гангрена, сърдечни заболявания, тетанус и гръбначни деформации. За щастие стартират и сериозни проучвания, касаещи употребата на електроенергията за лечебни цели. Научните изследвания отново физиологичните и евентуално терапевтичните ефекти на електроенергията довеждат до появата на нови устройства, използващи се от анестезиолозите, за да се гарантира, че пациентите получават подходящи дози от необходимите мускулни релаксанти, предназначени за откриването точното местоположение на нервите, както и за безопасното лечение на хроничната болка.

5.0, 1 глас

БИБЛИОГРАФИЯ

http://www.woodlibrarymuseum.org/museum/item/551/magneto-electric-machine

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

ОткритияИсторияСнимкиГеографияНовиниПсихологияЗдравни съветиЛюбопитноПроизводителиЛайфстайлРецептиНормативни актовеСоциални грижиИнтервютаСпециалистиЛеченияОрганизацииСпортКлинични пътекиАлт. медицинаТестовеВидеоНаправления в медицинатаКомпании и организацииЛичности