Начало История на медицината Начини за прилагане на билките в китайската традиционна медицина

Начини за прилагане на билките в китайската традиционна медицина

От 1900г.

Начини за прилагане на билките в китайската традиционна медицина - изображение

За постигането на баланс и синергичен ефект, практикуващите традиционна китайска медицина често са прилагали и продължават да прилагат комбинирането на две и повече субстанции.

Билките за лечение те приготвят по различни начини, почти винаги индивидуално според състоянието на пациента. Могат да бъдат срещнати в различни форми.

Билкови отвари

Приготвянето на билките под формата на отвари се приема за най-традиционния, но не е най-популярния метод, прилаган в съвременната традиционна китайска билкотерапия. Това се дължи на по-силният до горчив вкус и аромат, който се получава при приготвянето на повечето от тях.

Билкови пудри (прахове)

Те могат да бъдат смесвани с гореща вода и да се пият като чай. Не са толкова силни колкото традиционните билкови отвари.

Китайски патентовани формули

Характеризират се с предварителното приготвяне на билките под формата на таблетки и се смятат за най-разпространената форма за прилагане на китайкосто билколечение в съвремието.

Билкови сиропи

Прилагането на билките под формата на сиропи са друг удобен начин при лечение на кашлица и болки в гърлото основно при децата.

Билкови мехлеми, течни мазила, компреси и пластири (лапи)

Използват се за външна терапия.

Статията е част от историята на:

5.0, 1 глас

БИБЛИОГРАФИЯ

http://www.takingcharge.csh.umn.edu/explore-healing-practices/herbal-therapies

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

ГеографияНаправления в медицинатаНовиниЛюбопитноАлтернативна медицинаЛайфстайлСнимкиЗаведенияЛичностиЗдравни съветиОрганизацииЛеченияНормативни актовеСпециалистиОткритияРецептиСпортДиетиАптекиПсихологияПроизводителиИнтервютаСоциални грижиКлинични пътекиАнкетиКомпании и организацииБотаникаОбразованиеТестове