Начало История на медицината Образование и обучение на Мари Стоупс

Образование и обучение на Мари Стоупс

От 1892г.

Образование и обучение на Мари Стоупс - изображение

Мари Стоупс е родена в Единбург. Нейният баща (Хенри Стоупс) е пивовар, инженер, архитект и палеонтолог от Колчестър. Нейната майка (Шарлът Кармайкъл Стоупс), Шекспирова стипендиантка и активист, борещ се за правата на жените от Единбург. На 6 седмична възраст родителите на Мари я преместват от Шотландия, оставайки за кратко в Колчестър. Впоследствие семейството се премества в Лондон. Родителите на Мари Стоупс стават членове на Британската асоциация за напредък на науката.

Образованието на Мари Стоупс започва вкъщи, а от 1892 до 1894 започва да посещава училището за момичета "St George" в Единбург. Впоследствие момичето е изпратено в да учи в "North London Collegiate School", където Стоупс се сприятелява с   Олга Фрьобе-Каптейн.

Мари Стоупс се записва да учи в "University College London". Тя спечелва пълна стипендия и учи ботаника и геология. Добива бакалавърска степен през 1902 гV Това става само за 2 години, защото Стоупс посещава през деня лекции, съчетавайки ги с вечерни часове. След това Стоупс печели докторска степен от "University College London". По този начин тя става най-младият учен в Англия, извоювал си научната степен. През 1903 г. тя публикува свое изследване по ботаника, касаещо на наскоро пресъхналата река Ебсфлийт. След приключване на научното си изследване в "University College London", Стоупс стартира следващо начинание в Университета в Мюнхен, където впоследствие получава докторска степен по палеоботаника през 1904 г. Англичанката работи като научен сътрудник и преподавател по палеоботаника в "University College London", лектор в катедрата по палеоботаника е и в университета в Манчестър (тя заема поста в Манчестър от 1904 до 1907). Завършвайки своето образование и обучение, Мари Стоупс става първата жена учен, преподаваща в университет.

Статията е част от историята на:

5.0, 1 глас

БИБЛИОГРАФИЯ

1. http://en.wikipedia.org/wiki/Marie_Stopes

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

ЛичностиСнимкиЛайфстайлОбразованиеНовиниСпециалистиЛюбопитноНормативни актовеОрганизацииЗдравни съветиТестовеГеографияПсихологияСоциални грижиАнкетиКлинични пътекиЗаведенияАлтернативна медицинаНаправления в медицинатаПроизводителиОткритияСпортБотаникаЛечения