Начало История на медицината Образование и обучение на Ото Варбург

Образование и обучение на Ото Варбург

От 1903г.

Образование и обучение на Ото Варбург - изображение

Подробностите за живота и личността на Ото Хайнрих Варбург са събрани главно от биографиите, написани от Кребс, Вернер, Хьокстерман и Кьопке. Ото Хайнрих Варбург е роден на 8 октомври, 1883 година във Фрайбург. Баща му, Емил Варбург е един от най-видните физици на своето време. Ото Варбург завършва университета на Фрайбург и по-късно и берлинския университет. Висшето учебно заведение в Берлин му позволява да се съсредоточи върху множество научни изследвания. Така Ото се възползва от преимуществата, които му предоставя научната академична среда.

Изключително важно влияние в живота на Ото Варбург оказва неговият "Doktorvater" (съветник) в университета в Берлин - професор H. Емил Фишер, който е удостоен с Нобелова награда за химия през 1902 г. за работата си върху захарната и пуриновата синтеза.

Ото Варбург започва обучението си по химия в университета на Фрайбург, а през 1903 година се премества в университета в Берлин, защото баща му е поканен да се присъедини към факултета, който е част от висшето учебно заведение. Професор Емил Фишър управлява диктаторски поверения му институт, настоявайки за уважението, надеждността, искреността, самодисциплината и личната отговорност на своите подчинени.

През 1906 г., Ото Варбург завършва химичното си образование. Още като студент той си е поставил възвишената цел да се справи с онкологичните заболявания, така че той започва да учи медицина в университета в Берлин през 1905 г. Той завършва следването си по медицина в университета в Хайделберг при професор фон Крел през 1911 г. Три години по-късно той получава хабилитация по физиология в хайделбергския университет. Ото Варбург се присъединява се към Катедрата по физиология, част от Института "Кайзер Вилхелм" за биология в Берлин. Той е назначен за ръководител на катедрата през 1914 г.

През 1918 година Ото Варбург възобновява своята научна дейност, прекъсната от Първата световна война. Назначен е за професор в университета "Фридрих Вилхелм" в Берлин. Благодарение на подкрепата от фондация "Рокфелер", той създава "Kaiser Wilhelm Institute for cell Physiology in Berlin-Dahlem" през 1931 година. Същата година той е удостоен с Нобелова награда за физиология и медицина за своето откритие, касаещо дихателния ензим цитохром С оксидаза.

Статията е част от историята на:

5.0, 1 глас

БИБЛИОГРАФИЯ

http://fulltext.calis.edu.cn/nature/nrc/11/5/nrc3038.pdf

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

ИсторияЗдравни съветиОбразованиеЛайфстайлНовиниСнимкиПсихологияЛюбопитноСоциални грижиСпорт и туризъмАнкетиЗаведенияГеографияКлинични пътекиНормативни актовеСпециалистиНаправления в медицинатаОрганизацииТестовеАлт. медицинаПроизводителиЛичностиБотаникаСпортОткритияЛечения