Начало История на медицината Поява на вибратори, подпомагащи извършването на Кегеловите упражнения

Поява на вибратори, подпомагащи извършването на Кегеловите упражнения

От 2015г.

Поява на вибратори, подпомагащи извършването на Кегеловите упражнения - изображение

В началото на 2015 година компанията "Minna Life", занимаваща се със сексуално здраве пуска на пазара уред, който подпомага упражняването на мускулите на тазовото дъно. Това е особено полезно за жени, които имат гинекологични проблеми или са имали тежко раждане, защото вследствие на изброените  по-горе фактори мускулите на тазовото дъно се отпускат и може да се предизвика инконтиненция на пикочния мехур (неконтролирано отделяне на урина).

Компанията е известна на фармацевтичния пазар най-вече с производството на вибратори и секс играчки. Нововъведеният от нея уред на пазара е предназначен да подпомогне Кегеловите упражнения, които се препоръчват за стягане на мускулите на тазовото дъно. Тези упражнения са въведени гинеколога Арнолд Кегел, който ги описва и препоръчва на своите пациентки през 1948 година. Те се състоят в ритмичното свиване и отпускане на мускулите на тазовото дъно около вагината и ануса (като стремежът е да се постигне усещане, подобно на това при съзнателното спиране на притока на урина).

Редовното практикуване на Кегеловите упражнения подобрява силата на оргазмите на жените. Това е и причината компанията да разработи своя продукт, носещ името „kGoal”. За съжаление не всички жени изпълняват правилно Кегелоните упражнения. В проучване, направено през 2014 година, изследователите съобщават, че 23% от жените ги изпълняват неточно. Това е жалко, защото когато те се правят коректно, се наблюдава подобрение на симптомите на инконтиненция при 70% от жените, независимо от тяхната възраст.

КGoal представлява силиконов вибратор, който има 2 накрайника. По-малкият от тях остава извън тялото. На него са разположени старт-бутона, батерията и Bluetooth антената. Големият продълговат накрайник се поставя във вагината. Страните му могат да се издърпат и оформят индивидуално, за да се подобри "инсталационният процес". На огъване не подлежи единствено върхът на устройството, защото там се намира вибриращата част, която е обвита в плътно тъкан текстил. КGoal функционира, давайки на потребителките си тактилна „обратна връзка”, която зависи от силата на оказания натиск по стените на накрайника. По този начин устройството „отговаря” на притежателката си с вибрация. При по-здрав натиск, вибрациите стават по-интензивни, а при вървене - напълно спират.


Жените имат възможност да проследят степента на своя напредък в специално създадено за целта мобилно приложение за kGoal. Устройството се свързва със специално инсталираното мобилно приложение на телефона чрез Bluetooth, за да може ползвателката на този вибратор да проследи напредъка и ефекта от упражненията си. Когато приложението достигне до магазините на Apple, то ще има изградена тренировъчна програма, която се фокусира както върху силата, така и върху продължителността на вибрациите.

Статията е част от историята на:

4.7, 3 гласа

БИБЛИОГРАФИЯ

1. http://www.theverge.com/2015/1/26/7892551/kgoal-kegel-exercises-device-review

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

Направления в медицинатаЛайфстайлЛюбопитноТестовеСнимкиРецептиАлтернативна медицинаКомпании и организацииСпортНовиниЛичностиОткритияГеографияПсихологияАнкетиОрганизацииЗдравни съветиФизиологияЗдравни проблемиСоциални грижиСпециалистиХранене при...ЛеченияБотаника