Начало История на медицината Поява на осцилоскопа „Bullet” през 1960 година

Поява на осцилоскопа „Bullet” през 1960 година

От 1960г.

Поява на осцилоскопа „Bullet” през 1960 година - изображение

Операционният монитор „The ORM-1”, наричан също осцилоскопът "Bullet" е бил едно от първите устройства, които позволявали на анестезиолозите да извършват постоянна електрокардиограма (ЕКГ) на своите пациенти по време на операция. ЕКГ показва електрическата активност на сърцето.

Предишните модели осцилоскопи използвали катодни тръби, които произвеждали електронни лъчения, отразяващи електрическите сигнали от сърцето. Анестетиците във вид на газове били твърде опасни в присъствието на катодни тръби, защото съществували сериозни рискове от възникване на пожар в операционната зала. След като производителите разработили "неподатливи на експлозия" осцилоскопи (през 1960 г.),уредите били приети с нетърпение от анестезиолозите.

Множество фактори можели да повлияят на биоелектрическата функция на сърцето, така че ЕКГ наблюдението на пациентите по време на операция, било от голяма важност. Това е само един от многото параметри, за които следят анестезиолозите. Медиците се стремят да имат поглед над цялостното състояние, който да им позволява да вземат решения и да предприемат действия бързо. Неслучайно мотото на Американското дружество на анестезиолозите е "бдителност".

Статията е част от историята на:

5.0, 1 глас

БИБЛИОГРАФИЯ

https://www.woodlibrarymuseum.org/museum/item/667/marey-sphygmograph

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

ИсторияФизиологияИзследванияНовиниСнимкиПроизводителиЛюбопитноНормативни актовеОткритияЗдравни съветиХранене при...ЛайфстайлГеографияАлт. медицинаЛеченияСпортОрганизацииВидеоБотаникаКлинични пътекиСпециалисти