Начало История на медицината Поява на понтокаина на фармацевтичния пазар

Поява на понтокаина на фармацевтичния пазар

От 1928г.

Поява на понтокаина на фармацевтичния пазар - изображение

Понтокаин е името на американска търговска марка на местната упойка тетракаин. Медикаментът е синтезиран за пръв път в Германия през 1928 г. от Oто Айслеб (1887-1948). Химикът работи за "IG Farben", която е част от структурата на фармацевтичната компания "Байер". Айслеб впоследствие създава и първия синтетичен опиоид -  меперидин ("Demerol"). Това се е случило през 1939 година. Д-р Хелмуд Шмид е сред първите медици, използвали тетракаин в клинични условия. Медикът има голям принос в подобряването на професионализма на анестезиолозите в Германия.

В Съединените щати, д-р Джон Лънди (1894-1973) е един от първите лекари, използвали тетракаина в клинични условия. Неговите заключения са публикувани през 1931 г. За разлика от по-ранните местни анестетици, които престават да бъдат употребявани с течение на времето, тетракаинът продължава да се използва и днес. Медикаментът е бързодействащ и най-често се използва като локален анестетик.

Тетракаинът става достъпен за американския пазар благодарение на производителя на лекарства "Winthrop Chemical Company". През 1923 г. "Sterling Products", които са дъщерна компания на "Winthrop Chemical Company" започват търговските си взаимоотношения с "IG Farben", която пък е дъщерно дружество на "Bayer". Така германската фармацевтична компания получава достъп и до американския пазар чрез "Winthrop".

Статията е част от историята на:

0.0, 0 гласа

БИБЛИОГРАФИЯ

http://www.woodlibrarymuseum.org/museum/item/505/pontocaine

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

ИсторияСнимкиЛеченияЛюбопитноСпециалистиНормативни актовеБотаникаХранене при...НовиниНаправления в медицинатаОрганизацииКлинични пътеки