Начало История на медицината Преструктуриране на „Ново Нордиск” през новото хилядолетие

Преструктуриране на „Ново Нордиск” през новото хилядолетие

От 1999г.

Преструктуриране на „Ново Нордиск” през новото хилядолетие - изображение

Периодът между 1999 и 2002 година донесъл нови обрати в развитието на "Novo Group". През тези няколко години фармацевтичният гигант претърпял мащабно преструктуриране. Холдинговото дружество "Novo A/S" било създадено през месец септември 1999 г.

Новата брандова самоличност била разкрита за подразделенията "Novo A/S", "Novo Nordisk A/S" и новосформираната "Novozyme A/S" по време на разделянето през 2000 г. Локализираната в САЩ "ZymoGenetics Inc." била отделена от семейството на "Novo Group" през 2002 г., но компанията-майка си запазила дял от 40%.

През 2000 г., "Novo" стартирала формирането на ново портфолио, включващо обещаващи биотехнологични дружества в Дания и САЩ. Те включвали 25 процентово дялово участие в датската компания „BioImage”. "Novo Group" се стремяла да изследва някои нови приложения в употребата на вече съществуващи и утвърдени маркови продукти. Пример за това е медикаментът "NovoSeven", ползван за третирането на хемофилия. След това той бил проучван изпитван като хемостатично лекарство за третирането на церебрална хеморагия и други патологични състояния.

"Novo Nordisk" планирала да построи нов инсулинов завод на стойност около 200 милиона долара в Монтес Кларос, Бразилия. По план той трябвало да отвори врати до края на 2007 г. Освен това, се очаквало развиващите се пазари на Индия, Китай и Латинска Америка да съумеят да осигурят достатъчно пространство, което да задоволи търсенето на продуктите на фармацевтичния гигант, осигурявайки му бърз растеж за бъдещото й историческо развитие.

Статията е част от историята на:

5.0, 1 глас

БИБЛИОГРАФИЯ

http://www.fundinguniverse.com/company-histories/novo-nordisk-a-s-history/

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

ИсторияСнимки