Начало История на медицината Приложение на антипирин за лечение на острата болка в Гърция

Приложение на антипирин за лечение на острата болка в Гърция

От 1887г.

Приложение на антипирин за лечение на острата болка в Гърция - изображение

Едно от най-важните събития от 80-те години на XIX век, касаещо лечението на ноцицептивната болка в Гърция, е откритието на лекарството антипирин. То е споменато за пръв път в гръцката литература в уважаваното списание "Galinos", публикувано през 1887 година.
Лекарството става изключително популярно, а темата: "Употреба на антипирин при остър ставен ревматизъм" скоро се превръща в основна за авторитетния гръцки медицински конгрес.
Антипиринът влияе добре при лечението на ангина колики и невралгия. Въпреки това, първото приложение на лекарството в Гърция е при третиране на ревматизъм. Медикът, който е приложил антипирин за пръв път се казва д-р Н. Макас. Лечението, предписано от лекаря дава изключителни резултати.
За съжаление антипирина има и странични ефекти, като лекарството се отразява най-зле на стомашно-чревния тракт.

Статията е част от историята на:

5.0, 2 гласа

БИБЛИОГРАФИЯ

http://www.critical.ru/actual/history/greece_anest.htm

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

ИсторияКлинични пътекиНовиниЛюбопитноНаправления в медицинатаНормативни актовеБотаникаЗдравни съветиЛеченияОрганизацииСнимкиСоциални грижиСпортПатологияСпециалистиЗаведенияЛайфстайлПроизводителиГеографияРецептиЛичностиАнкетиАптекиОткритияХранене при...ПсихологияАлт. медицинаФизиологияВидеоИнтервютаДиетиОбразованиеТестове