Начало История на медицината Психиатрична болница „Creedmoor Psychiatric” от 1912 година – паметник, разказващ за историята на психиатрията

Психиатрична болница „Creedmoor Psychiatric” от 1912 година – паметник, разказващ за историята на психиатрията

От 1912г.

Психиатрична болница „Creedmoor Psychiatric” от 1912 година – паметник, разказващ за историята на психиатрията - изображение

Открита през 1912 г., държавната болница за душевноболни „Creedmoor” първоначално е фермерска колония на „Бруклинската държавна болница” („Brooklyn State Hospital”, към днешна дата се казва „Kingsboro State Hospital”). В нея се лекуват 32 пациенти, които обработват земеделската земя като част от тяхната терапия. Подобно на много други подобни институции, през първата половина на 20-ти век обитателите на „Creedmoor” бързо се увеличават, а тази тенденция се нарушава, когато на Острова започва да действа масовата деинституционализацията в заведенията за ментално болни през 50-те години на 20 век. В този период английската болница се „свива”, а пациентите в рамките на 4 десетилетия от 8000 се стопяват до 500.

Седемдесетте години на 20 век се оказват изключително неблагоприятно време за болницата. Именно тогава престъпността се разразява сред кампуса. Следват три изнасилвания, 22 нападения, 52 пожара, 130 влизания с взлом, шест самоубийства, стрелба и бунт в болницата, а това се случва в рамките на само 20 месеца. По това сградата на болницата е изоставена. Тя така и не е продадена или разрушена. Болницата е оставена на милостта на времето.

Освен гълъбите и останалите животни, обитаващи болницата, в сградата не може да се открие нищо друго освен оборудване и отломки. Дебел слой прах и мръсотия покриват всичко в бившето лечебно заведение, но ако то не беше толкова недостъпно за обществения транспорт, то вероятно по-популярно място за изследователи на психиатрията, тийнейджъри и хора, които са очаровани от забравените от времето предмети.

По статията работи: Виктория Милова

Статията е част от историята на:

5.0, 1 глас

БИБЛИОГРАФИЯ

http://www.atlasobscura.com/places/creedmoor-psychiatric-center

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

История