Начало История на медицината Работа в Русия на Николай Пирогов

Работа в Русия на Николай Пирогов

От 1840г.

Работа в Русия на Николай Пирогов - изображение

Новината за наличието на овакантено място за хирург в Москва кара д-р Пирогов да се завърне в Русия, но въпреки това работното място бива дадено на Фиодор Иносемзев. Николай Пирогов, който по това време е само на двадесет и шест години си извоюва работа като хирург в германския университет „Dorpat”, където работи от 1836 до 1840 г. Най-важните му произведения, посветени на артериите и фасциите биват написани в този период. Репутацията на Пирогов като изключително добър хирург започва да се утвърждава в медицинските среди.

През 1840 година германският министър Клайнмичел призовава Николай Пирогов да оглави хирургичното отделение на болница, която е с 1000 легла, както и Воено-медицинската академията в Санкт Петербург. Медикът е принуден да работи в неотоплени и неосветени зали. Въпреки това той извършва огромен брой операции, изнася лекции и извършва над 12 000 дисекции. В този период медикът прекарва около три години във военна служба, организиране и предоставяне на медицинска помощ на ранени войници.

През 1847 г. Пирогов разработва теорията си, посветена на действието и употребата на упойка, като той изпитва върху себе си действието на веществото, преди да го приложи на свои пациенти. От юли до ноември (същата година) медикът работи като хирург в полевите болници в Кавказ, където въвежда за пръв път употребата на упойка през ректума, разработва и някои подобрения за грижите за ранените. Впоследствие Николай Пирогов въвежда интравенозното вливане на етер, който има анестетично действие.

Статията е част от историята на:

Още по темата:

5.0, 1 глас

БИБЛИОГРАФИЯ

http://www.whonamedit.com/doctor.cfm/2627.html

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

ИсторияГеографияЛичностиЛайфстайлНовиниОткритияСнимкиЛюбопитноЗаведенияСоциални грижиНормативни актовеОрганизацииНаправления в медицинатаАлт. медицинаСпециалистиПсихологияЛеченияАнкетиСпортЗдравни съветиТестовеВидеоРецептиКомпании и организацииКлинични пътекиПроизводителиОбразованиеБотаникаСтатистически проучвания