Начало История на медицината Развитие на "Бьорингер Ингелхайм" от 2008 година

Развитие на "Бьорингер Ингелхайм" от 2008 година

От 2008г.

Развитие на "Бьорингер Ингелхайм" от 2008 година  - изображение

През 2008г. германската организация "Бьорингер Ингелхайм" ("Boehringer Ingelheim") пуснала на пазара медикамента "Прадакса" ("Pradaxa"). Продуктът  започнал да се употребява широко в Европа в превенцията на тромбози или запушване на кръвоносните съдове след протезиране на колянна или тазобедрена става при възрастни.

През същата година, на тържествено откриване в Ингелхайм, бил открит нов център за опаковане на лекарства. В изграждането на  "LogiPack" управителите на компанията вложили 49 милиона евро, а в предприятието били опаковани по 250 милиона лекарствени средства годишно.

През май 2009-та врати отворила нова фабрика на "Boehringer Ingelheim" за производство на aнтикоагуланти, предназначени за световния фармацевтичен пазар. Междувременно, през 2011-та гореспоменатият "Прадакса"  бил одобрен за употреба в Европа за превенция на инсулт при наличие на предсърдно мъждене. Тогава още един успешен продукт на компанията – "Тражента" ("Trajenta"), бил одобрен да се използва на територията на Стария континент за третиране на диабет от тип 2. В разглеждания период в университета в Майнц, по инициатива на научната фондация на "Бьорингер Ингелхайм", бил изграден институт по молекулярна биология, с амбицията същият занапред да играе ролята на модерен център за извършване на важни изследвания.

През 2012-ра в асортиментовата листа на организацията попаднал още един препарат за третиране на диабет от тип 2 - "Джентадуето" ("Jentadueto"). В Хановер пък заработил европейския научен център на германския бранд за разработка на животински ваксини.

Ето така, в непрекъсната динамика и промени, за "Бьорингер Ингелхайм" изминало повече от десетилетие от началото на 21-ви век.

Статията е част от историята на:

5.0, 1 глас

БИБЛИОГРАФИЯ

https://www.boehringer-ingelheim.com/history/history-milestone/1988-2015

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

ИсторияНовиниХранене при...ЛюбопитноЗдравни съветиИнтервютаПатологияЛайфстайлСнимкиВидеоХрани и ястияСпортАнкетиТестовеДиетиЛеченияОрганизацииБотаникаИзследванияСпециалистиПсихологияАлт. медицинаКлинични пътекиЗдравни проблемиПроизводители