Начало История на медицината Развитие на компанията "Бьорингер Ингелхайм" от 1902 година до 1917 година

Развитие на компанията "Бьорингер Ингелхайм" от 1902 година до 1917 година

От 1902г.

Развитие на компанията "Бьорингер Ингелхайм" от 1902 година до 1917 година - изображение

Още в началото на 20-ти век основателят на германската организация "Бьорингер Ингелхайм" - Албърт Бьорингер, която по същото време се наричала "C. H. Boehringer Sohn", си дал сметка колко важно било за успеха на бизнеса да може да разчита на лоялни и отговорни служители. Нещо повече, Албърт отлично добре знаел как да се сдобие с тази лоялност и не щадял средства в осъществяването на въпросната мисия.

Така, през 1902-ра заетите кадри във фирмата за пръв път можели да се ползват с допълнително здраво осигуряване. Това щяло да се превърне само в малка част от "пълния комплект" от придобивки за служителите, който те щели да получат в рамките на следващите няколко години.

През 1905-та брандът се сдобил и с ново лого, което за пръв път изобразявало стилизиран мотив на императорския замък в Ингелхайм. През същата година, търсейки нови възможности в химическата индустрия, научните експерти на "C. H. Boehringer Sohn" разработили специален процес за извличане на алкалоиди като морфин, кокаин и кодеин, който процес не изисквал твърде голяма парична инвестиция. Компанията започнала да продава успешно изброените три субстанции на въвлечените във фармацевтичната индустрия предприятия, а част от тези вещества били изнасяни в чужбина.

През 1910-та, на тържествена церемония, германският бранд отпразнувал своя 25-годишен юбилей. Към разглеждания, период фирмата на Албърт Бьорингер вече наброявала персонал от общо 156 души. Всеки работник имал право на 14 дни платен отпуск с надбавки за разходи при пътувания, определящи се от прослужените години трудов стаж. За ръководителите на организацията било наистина от значение дали служителите ще се възползват от тази почивка и дори, странно или не, хората били задължавани да изпращат пощенски картички от локациите, на които прекарват ваканцията си.

На следващата година Албърт станал съветник по търговските въпроси, а през 1912-та "C. H. Boehringer Sohn" стартирала производството на първата си фармацевтична субстанция, наречена "Laudanon". По своето предназначение, тя играела ролята на аналгетик, в състава на който били включени общо шест алкалоида.През 1917-та врати отворил изследователският отдел на фирмата, чието създаване било инициирано от нобеловия лауреат проф. Хайнрих Виланд. Виланд, който бил братовчед на Албърт, се славел с репутация на бележит химик, която той доказал безапелационно бързо. В резултат на неговите проучвания, в предприятието стартирало разработката на жлъчна киселина и нейни деривати.

От този момент нататък в портфолиото на "C. H. Boehringer Sohn" щели да се "озоват" голям брой лекарствени препарати, с което брандът щял да направи своята категорична заявка за успех във фармацевтичната индустрия в страната, а не много по-късно - и в глобален план.

Снимка: Boehringer Ingelheim

Статията е част от историята на:

5.0, 1 глас

БИБЛИОГРАФИЯ

https://www.boehringer-ingelheim.com/history/history-milestone/1885-1948

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

ИсторияЛеченияБотаникаСнимкиЛюбопитноЛайфстайлСпорт