Начало История на медицината Развитие на византийската медицина след 528 година

Развитие на византийската медицина след 528 година

От 528г.

Развитие на византийската медицина след 528 година - изображение

Диоскорид е древногръцки лекар, живял в Рим около първи век. Той е автор на сборника "De Materia Medica", съдържащ информация от различни източници, която касае лечебните практики и растения, популярни в гръцката медицинска практика. Педаний Диоскорид вероятно е научил повече за медикаментите и практиките, описани в творбата му от практическия опит, натрупан във военните легиони. Той ценялвисоко и по-ранната работа на своя колега Кратеуас, който е описвал около 600 растения и техните евентуални медицински ползи и цели. Ръкописът на Диоскорид има и анотации на арабски, тъй като документът е притежаван за известно време от арабски изследователи.

Изображението показва картина на дива къпина в "De Materia Medica"

Изображението горе показва част от "Виенския Диоскорид", написан за Юлиана Аниция, която е починала през 527 или 528 г. Този документ вероятно е "най–древният пример за унциално писмо върху кожа, чиято възраст може да се определи приблизително". Сниманият фрагмент от "Виенския ръкопис" показва седем известни фармаколози. Най-известният човек, обвързан с медицинската наука е Гален, който седи на сгъваем стол.

Византийската наука е по същество е Класическа. Стойността на творба като "Виенския Диоскорид" се определя от точността на нейните илюстрации.

Византийският ръкопис от изображението по-долу илюстрира техниките а извършване на уроскопия. Седналият в ляво е Теофил. Той е древногръцки учен, живял около седми век, чийто трактат "За урината", който били много използван в гръцкия Изток и латинския Запад.

5.0, 2 гласа

БИБЛИОГРАФИЯ

http://exhibits.hsl.virginia.edu/antiqua/casestudies/

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

География