Начало История на медицината Развитие на "Ново Нордиск" до 2009 година

Развитие на "Ново Нордиск" до 2009 година

От 2001г.

Развитие на "Ново Нордиск" до 2009 година  - изображение

През 2001 година датската компания "Ново Нордиск" ("Novo Nordisk") пуснала на пазара инсулиновия си продукт "InnoLet", специално разработен да се използва от пациенти с нарушено зрение или с понижена сръчност в ръцете.

В стремежа си да направи поставянето на жизненоважния препарат още по-безопасно и лесно, през същата година брандът реализирал и появата на "NovoRapid FlexPen" – нова предварително напълнена инсулинова писалка за дискретна и улеснена употреба.

В този период била създадена и световната фондация за борба с диабета - "World Diabetes Foundation", чиято основна цел била да подобри грижата за пациентите, регистрирани с коварното заболяване, в развиващите се страни.

През 2002-ра датският фармацевтичен гигант подписал Глобалния договор на ООН – доброволна платформа, ангажирана в спазването и разпространяването на добри бизнес принципи и практики в глобален мащаб. Тогава именно своя дебют в асортиментовата листа на организацията направил и още един инсулинов препарат – "NovoMix 30".

На следващата година пък на пазара се появил "Norditropin NordiFlex" – първата в света предварително напълнена с хормон на растежа писалка.

През 2004-та фирменото портфолио с лекарствени средства за третиране на диабет се обогатило с левемир ("Levemir") – дългодействащ инсулинов аналог.

През 2005-та била основана "The Novo Nordisk Haemophilia Foundation" – фондация, полагаща усилия за повишаване достъпността за лечение на болните от хемофилия в развиващите се страни.

Година по-късно "Ново Нордиск" подписала споразумение със световната организация WWF и се ангажирала  до 2014-та да намали емисиите си на въглероден оксид с 10%, в сравнение с 2004г.

През 2007-та врати отворил голям производствен завод на "Novo Nordisk" в Монте Карло, Бразилия. А през 2009-та на пазара се появил и продуктът "Victoza" за лечение на диабет от тип 2.

Статията е част от историята на:

5.0, 1 глас

БИБЛИОГРАФИЯ

http://www.novonordisk.com/about-novo-nordisk/novo-nordisk-history/step-by-step.html

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

ИсторияСнимкиНовиниВидеоХранене при...ОрганизацииФизиологияЛайфстайлЛюбопитноЗдравни съветиПатологияИнтервютаАнкетиДиетиХрани и ястияСпортТестовеЛеченияБотаникаИзследванияПсихологияКлинични пътекиСпециалистиАлт. медицинаЗдравни проблемиПроизводители