Начало История на медицината Развитие на "Ново Нордиск" до 2014 година

Развитие на "Ново Нордиск" до 2014 година

От 2010г.

Развитие на "Ново Нордиск" до 2014 година - изображение

До края на 2014-та датската фармацевтична компания "Ново Нордиск" ("Novo Nordisk") запълнила продуктовото си портфолио с още няколко успешни препарата. През 2010-та организацията пуснала на американския и европейския пазар лекарственото средство "Вагифем" ("Vagifem"). Медикаментът е предназначен за третиране на вагинална атрофия и се отличава със съдържание на ниски дози естроген.

През същата година се появила и инсулиновата писалка "NovoPen Echo" на "Novo Nordisk", разработена да се ползва от деца, която предизвикала сериозния интерес на потребителите, особено на родителите сред тях.

Първоначално одобрена за употреба в Дания, тя включва функция за запаметяване (показва последната взета доза, както изминалото време от приема й), която направила поставянето на животоспасяващата субстанция още по-безопаснo и контролиранo.

През 2013-та бил разработен и специален дългодействащ (в рамките на 42 часа) базален инсулин от ново поколение, наречен "Тресиба" ("Tresiba"), който и към настоящия момент продължава да се тества за нежелани реакции.

А в 2014-та, във връзка с усъвършенстването на лечението на хемофилия А, бил създаден и медикаментът "NovoEight", разработен чрез модернизирана протеинова и пречистваща терапия.

Tези лекарства генерирали добри печалби за компанията и дообогатили асортиментовата й листа.

Статията е част от историята на:

5.0, 1 глас

БИБЛИОГРАФИЯ

http://www.novonordisk.com/about-novo-nordisk/novo-nordisk-history/step-by-step.html

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

ИсторияСнимкиНовиниВидеоХранене при...ОрганизацииФизиологияЛюбопитноАлт. медицинаЗдравни съветиРецептиЛеченияИнтервютаИзследванияЛайфстайлБотаникаСпорт