Начало История на медицината Развитие на "Такеда" от 1914 година до 1944 година

Развитие на "Такеда" от 1914 година до 1944 година

От 1914г.

Развитие на "Такеда" от 1914 година до 1944 година  - изображение

През първата половина на 20-ти век японската компания "Такеда" ("Takeda") с бързи темпове започнала да се развива и да утвърждава своите позиции в световния фармацевтичен бранш. Това развитие, както можете да предположете сами, било свързано с няколко ключови моментa, за които ще ви разкажем само след ред разстояние.

През 1914г. Такеда пуснала на пазара едни от първите си продукти, между които били: успокоителното лечебно средство "Calmotin", аналгетикът "Novoroform" и "Lodinon" (Д-глюкоза, представена в инжекционна форма). Иначе казано, стабилно и постепенно японският бранд разширявал фармацевтичния си бизнес и дори започнал да изнася свои препарати в САЩ, Русия и Китай.

Една година по-късно, през 1915-та, бил създаден и специален тестови отдел, както и такъв за научни изследвания и разработка на нови фармацевтични продукти. Така били поставени основите на бъдещето разрастване на фирмата.

Някак съвсем логично, през януари 1925г. компанията се трансформирала в модерна корпоративна организация под името "Chobei Takeda & Co., Ltd.",  с капитал от 5.3 милиона йени. За президент бил избран Чобей Такеда V. През 1943г. названието на бранда било променено на "Takeda Pharmaceutical Industries, Ltd".

През 1933 година организацията се сдобила със специална градина за съхранение, отглеждане и употреба на билки и други растения от цял свят с високо ценена медицинска стойност. Само за сравнение, понастоящем в нея могат да се открият повече от 2,882 растителни видове, между които и 104 застрашени такива.

През 1944г. в Осака бил основан институтът за ферментация на "Тедека", чиято основна цел била запазването и проучването на голям брой микроорганизми, с цел подпомагане на различни експерименти.  

Ето така управителите и служителите на "Tedeka" допринесли за прогреса на фирмата, който щял да продължи и през следващите години.

Статията е част от историята на:

5.0, 1 глас

БИБЛИОГРАФИЯ

http://www.takeda.com/company/history/index.html

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

ИсторияНовиниЛайфстайлЗдравни съветиСнимкиЛюбопитноСпортАлт. медицинаДиетиРецептиНаправления в медицинатаСпециалистиОрганизацииПроизводителиНормативни актовеАптекиТестовеЛичностиОткритияБотаника