Начало История на медицината Ранни сведения за употреба на вендузи

Ранни сведения за употреба на вендузи

От -1500г.

Ранни сведения за употреба на вендузи - изображение

Пиктографско доказателство за употреба на вендузи може да се открие от изображението на пособието, изваяно на релеф, заедно с още медицински инструменти, използвани от египтяните около 1500 г.пр.Хр. Вендузите, наподобяващи изцяло на съвременните могат да бъдат открити в долния ъгъл на снимката по долу:Хипократ и европейските традиции във вендузотерапията

Европейските традиции във вендузотерапията могат да се открият в писмените трудове на Хипократ (460-377г.пр.Хр.). По време на този златен период в ранната гръцка държава Хипократ и неговите последователи се уповавали на емпиричния подход за лечение и търсени натуралистични обяснения за появата на заболяванията при хората. Те отхвърляли духовете и призраците като причина за заболявания.

Болестите според Хипократиците възникват вследствие на лошо хранене, недостатъчно физически упражнения, излагане на неблагоприятни атмосферни условия, небалансиран начин на живот и фактори, свързани с високо ниво на стрес. В ръководството си по клинично лечение Хипократ препоръчвал вендузолечение за подобряване на състоянието по време на ангина, нарушения в менструалния цикъл и други.

През 1800 година англичанинът Самуел Бейфийлд, занимаващ се с вендузотерапия пише: "Хипократ е невероятно наблюдателен диагностик, оставил ни някои поразителни препоръки по отношение на формата и прилагането на вендузите. Медикът препоръчва те да са леки, с малък диаметър и конична форма. Вендузите трябва да се прилагат, дори и заболяването да е напреднало.

Статията е част от историята на:

5.0, 1 глас

БИБЛИОГРАФИЯ

1. http://www.healthtraditions.com.au/index.php?page=the-history-of-cupping

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

Направления в медицинатаЛюбопитноЛеченияГеографияЛичностиСнимкиСпециалистиАлтернативна медицинаНовиниОрганизацииНормативни актовеЗаведенияЗдравни съветиОткритияПсихологияСоциални грижиИнтервютаЛайфстайлКлинични пътекиСпортРецептиДиетиАнкетиКомпании и организацииБотаникаОбразованиеПроизводителиТестове