Начало История на медицината Рецепта за разтвор за почистване на зъбите, датираща от 1906 година

Рецепта за разтвор за почистване на зъбите, датираща от 1906 година

От 1906г.

Рецепта за разтвор за почистване на зъбите, датираща от 1906 година - изображение

Днес купуваме пастата си за зъби най-близките супермаркети или аптеки, където можем да бъдем завладени от разнообразието от продуктите за устна хигиена.

Историята на стоматологията свидетелства, че в началото на ХХ век е било обичайно пастите за зъби да се приготвят от стоматолозите или в домашни условия. Използвали се най-често естествени съставки, а хората се възползвали от изпитаните рецепти, съхранени от поколенията.

Подобна рецепта за приготвянето на разтвор за почистване на зъби датира от 1906 година и е публикувана в италианското ръководство за женска красота „Per interests belle”.

Рецептата за разтвора за зъби съдържа 100 мл алкохол със съдържание 90 градуса, 75 грама тинктура от билката ирис и 75 грама тинктура от маслодайна роза. Зъбите се измивали с добре разбърканата смес.

5.0, 1 глас

БИБЛИОГРАФИЯ

http://www.pilloledistoria.it/5016/storia-contemporanea/dentifricio-rosa-1906?lang=en

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

Направления в медицинатаЛайфстайлЛюбопитноИсторияЗдравни съветиСнимкиЛеченияРецептиТестовеАлт. медицинаВидеоСпортКомпании и организацииОткритияЛичностиГеографияНовиниСпециалистиЗаведенияПроизводителиИзследванияНормативни актовеОрганизацииБотаника