Начало История на медицината Синтез на хероин за направата на лекарства

Синтез на хероин за направата на лекарства

От 2010г.

Синтез на хероин за направата на лекарства - изображение

Млечната течност, която се отделя при разрез на неузрелите макови главички, съхраняващи семената още от древни времена се изстъргват и изсушават на въздух, за да може да се извлече опиум. Маковата глава първоначално се изрязва със специално направено за целта ножче. Това позволява на гъстата опиумна "дъвка" да се събере на повърхността. Полусухата материя се събира с извитите остриета и след това напълно се изсушава в дървени кутии на открито. Сухата опиумна смола се поставя в торби или се оформя на топки, готови за продажба.

Инструменти за събиране на опиумна смолаПроизводство на опиумЛегалното отглеждане на опиум за медицински цели в момента е съсредоточено най-вече в Индия, Турция и Австралия, където се произвеждат около две хиляди тона опиум се произвеждат годишно. Това количество снабдява света с ценната суровината, а фармацевтичната компания, която разработва лекарства с опиум "Mallinckrodt".

Легална доставка на опиум


Фармацевтичната компания "Mallinckrodt" е една от малкото производители на лекарства, лицензирани да участват в законното производство на мак, доставяйки своите продукти от опиумен мак в целия свят.

Нелегални хероинови  лаборатории в АфганистанДо 2010 година Афганистан се превръща в основен производител (около 90 %) на незаконния опиум в света. За неговата преработка се използват нелегални лаборатории, чието местонахождение се пази в тайна.

Калъпи за хероинови "тухлички"Морфинът се извлича от опиум, а морфиновата  суровина се транспортира до нелегалните лаборатории, преработващи директно хероина. Хероиновият прах се разпределя или в насипно състояние, или в пресован като тухли в чували.

Хероинови марки по чантите на трафикантите


Наркотрафикантите рутинно маркирали своите продукти с лого или символи, които служели за маркетингов инструмент, целящ да съхрани доверието у потребителите си, както и да останат анонимни, в случай че дрогата се изземе от правоохранителните органи. Тези печати с пилета и камили са се използвани от трафикантите на наркотици в Афганистан.

Найлонови торбички с лого се използват за опаковане на незаконния хероин


От фермата до крайния продукт

По-голямата част от хероина в свето се произвежда с помощта на азиатски метод за извличане.

Стъпка едноСуровият опиум, който е събран от маковите главички се смесва с гореща вода и калциев разтвор в големи бъчви. Бърка се енергично и се оставя да се утаи в продължение на часове.

Стъпка две


Бистрата течност на повърхността на разтвора съдържа морфин, който се събира в отделен съд. Добавя се свързващ химически агент, а резервоарът се нагрява. Последвалото химично свързване кара морфина да се утаи на варела.

Стъпка три

Съдържанието от дъното на съда се разбърква и филтрира. Остатъкът се суши на слънце до получаването на кафява твърда морфинова основа.

Стъпка четириМорфиновата основа се комбинира с друг химичен разтвор. Загрява се, докато сместа придобие черен цвят. След това се охлажда, "гаси" се с вода и се филтрува, за да се отстранят някои примеси.

Стъпка пет

В отделен съд се слага натриев карбонат, разтворен във вода. След това към него се прибавя към морфиновата основа и се разбърква, за да се създаде хероинова основа.

Стъпка шест


Хероиновата основа се смесва с още няколко химически разтвори, включително на въглен и вода. Разбърква се енергично. Получената смес се филтрира няколко пъти, за да се отстрани въглена. Получената субстанция си изсушава.

Стъпка седeм


Добавя се последен химически компонент към изсушения хероин и след това сместа се филтрира.

Стъпка Осем


Крайният изсушен продукт вече е белият хероинов хидрохлорид.

Статията е част от историята на:

5.0, 1 глас

БИБЛИОГРАФИЯ

1. http://www.deamuseum.org/ccp/opium/production-distribution.html

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

ОткритияПроизводителиНовиниНормативни актовеОрганизацииСнимкиАптекиЛюбопитноПсихологияЛайфстайлЛеченияЗдравни съветиАнкетиРецептиКлинични пътекиСоциални грижиНаправления в медицинатаСпециалистиГеографияТестовеЛичностиБотаника